Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kňaza obvinili zo sexuálneho zneužívania školáčky (12)!
Zdielať na

Kňaza obvinili zo sexuálneho zneužívania školáčky (12)!

ZLATÉ MORAVCE / Cirkev sa zmieta v novom škandále! Rímskokatolíckeho kňaza obvinili zo sexuálneho zneužívania 12-ročného dievčatka, prípad bude riešiť aj nitriansky biskup. Informáciu ako prvý priniesol denník Nový Čas.

Rozopínal zips, bozkával, obchytkával

Polícia obvinila kňaza Pavla K. (47) z obce v okrese Zlaté Moravce pre podozrenie, že od novembra 2011 do konca augusta minulého roku sexuálne zneužil vtedy 11- a 12-ročné dievčatko. Ak sa vina kňaza dokáže pred súdom, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Obvinenie pre čas.sk potvrdila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa polície je kňaz podozrivý, že po omši volal dievčatko na faru a tam ho údajne bozkával "francúzskymi bozkami", chytal za boky, pokúšal sa mu rozopnúť zips na mikine a chytal za koleno. Dievčatku vraj mobilom písal SMS správy, že ho ľúbi a naliehal naň, aby prišlo za ním. Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania, keď raz školáčka bola za farárom v spálni, údajne jej vyhrnul tričko a začal jej ohmatávať prsia a zadok. Podobným spôsobom sa inokedy k dievčatku správal vraj aj v sakristii...

Kňaz sa priznal

Podľa informácií, ktoré zistil čas.sk, farár priznal citovú náklonnosť k dievčaťu, posielanie SMS správ. Priznal aj jej objatie, pohladkanie po vlasoch a dotyk na jej bokoch. Povedal, že pôjde za predstaveným, a ak bude potrebné, pôjde aj preč. "Už o tom nechcem hovoriť. Uvidíme, ako rozhodne súd," povedal pre denník obvinený kňaz. Podľa znalca z odboru psychológia sa u obvineného kňaza vyskytujú príznaky sexuálnej úchylky - pedofílie, uvádza portál.

Prípad bude riešiť aj nitriansky biskup. "O tomto prípade nemáme do tejto chvíle žiadne informácie. Pán biskup sa o prípad bude zaujímať a bude ho riešiť," povedal hovorca Nitrianskeho biskupstva Miroslav Lyko.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy