Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Cestujete cez Strečno? Pozor na padajúce stromy!
Zdielať na

Cestujete cez Strečno? Pozor na padajúce stromy!

ŽILINA / Cesta okolo Strečna je žiaľ veľmi dobre známa tým, aká je nebezpečná. Je úzka a preťažená. Často sa tam stávajú vážne, aj smrteľné havárie. Na tejto ceste však hrozia aj iné nehody. Vodičom totiž hrozí, že na nich spadne strom.

Hrozí tragédia

Pílčici od rána tvrdo makali. S motorovými pílami v rukách museli narábať opatrne. Smreky rezali v prudkom svahu a v poriadnom mraze. Nielenže tákáto robota je náročná, ale chlapi mrznú. Bolo mínus 12 a ešte aj fúkalo od rieky Váh. "Stromy postupne hnijú a tak hrozí, že ich vietor zhodí na cestu," vysvetľuje pracovník dodávateľskej firmy Štefan Grenčák.

A to nie je zďaleka všetko. Stromy ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky, pretože visia ponad cestu. Keď napadne sneh, zaťažuje konáre a hrozí nebezpečenstvo," dodáva cestár Milan Kucharčík.

Vyrúbu stromy

A práve tomuto riziku chcú cestári zabrániť, keď pília stromy ktoré by mohli spadnúť nielen na vozovku, ale predovšetkým na idúce autá. "Máme v pláne vyrúbať približne 30 kubíkov smreka, ktorý je už uschnutý," upresnil hovorca Lesy Slovenskej republiky Vlastimil Rezek. Asistovali aj policajti, ktorí riadili premávku.

Nechýbali cestári, ktorí dobre poznajú nešťastný trojpruh pod Strečnom. "Sme dosť obmedzení. Nemôžeme tu pracovať v pondelok a piatok, pretože je tu najväčšia premávka. A cez týždeň tiež nemáme moc možností," hovorí pracovník dodávateľskej firmy. V tomto roku je to prvý takýto výrub. Ak sa ukáže, že tu bude suchých a teda pre vodičov nebezpečných stromov viac, chlapi s pílami sa opäť vrátia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy