Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dá sa vyhnúť zápcham? Začína sa sťahovanie národa
Zdielať na

Dá sa vyhnúť zápcham? Začína sa sťahovanie národa

Do Vianoc síce zostávajú ešte tri dni, no na cestách to už poriadne hustne. Ak patríte k tým, ktorí si tiež plánujú cestu za rodinou, dobre si zvážte, kedy vyrazíte. Vlastne si už ale aj tak veľmi nepomôžete - zajtra i v piatok sa očakáva ten najväčší tlak a chaos. Tak sa aspoň pozrime na to, ako sa dá minimalizovať riziko niekoľkohodinového vyčkávania v zápche.

Presúvanie národa v týchto dňoch vrcholí a mnohí z nás sa určite nevyhnú kolónam, či nebodaj kolíziám. Tak ako každoročne, najväčšiemu náporu budú čeliť naše cesty v najbližších dvoch dňoch. Bez tlačenice a nervozity sa to určite nezaobíde. Najproblematickejšie to je vždy poobede. "V piatok popoludní to bude katastrofa, hlavne smerom na východ," povedal Štefan Mihálik z Autoklubu SR.

Rizikové úseky

Najrizikovejšími úsekmi sú už tradične bratislavský Prístavný most, Strečno a horské priechody Donovaly a Čertovica. Problémy vás však môžu stretnúť aj inde. " Takými úsekmi je napríklad zjazd z diaľnice do Žiliny či úsek za tunelom Branisko smerom k Prešovu," tvrdí hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík.

Na všetkých spomenutých miestach sa môžete dostať do kolóny. preto by ste s tým mali vopred rátať a dostatočne sa vybaviť na cesty. Nielen trpezlivosťou.treba mať dobrú rezervu paliva, aby sme mohli v aute počas státia v kolóne kúriť. V aute by nemali chýbať ani tekutiny a ak smerujete do lyžiarskych stredísk, nezabudnite na reťaze. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy