Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO. Prípravy na vítanie Nového roka vrcholia na celom Slovensku
Zdielať na

VIDEO. Prípravy na vítanie Nového roka vrcholia na celom Slovensku

BRATISLAVA / Mnohí z nás budú príchod nového roka oslavovať v uliciach. Slovenské mestá zvyknú chystať pre obyvateľov a turistov pestrý program. Kde všade sa na námestiach zabavíte a ako, to už zisťovali naše štáby.

Rožňava

Už o pár hodín zaplnia námestie v Rožňave tisíce ľudí, ak ešte stále nemáte na silvestrovský večer program, príďte si pozrieť film o najdôležitejších udalostiach mesta. Tento snímok si budete môcť vychutnať priamo na historickej strážnej veži.

Po ňom nasleduje slávnostný príhovor primátora, ktorý všetci prítomní ukončia slovenskou hymnou. Prvé minúty roka budú patriť hlavne veľkolepému ohňostroju. Potom nasleduje už voľná zábava, ktorá môže trvať do skorých ranných hodín.

Žilina

Mesto Žilina sa rozhodlo, že žiadny silvestrovský program robiť nebude. Magistrát vraví, že program neorganizuje nielen pre nedostatok peňazí. Je to aj prevencia voči škodám na majetku. "Minulý rok sme mali na námestí aj diskdžokeja, a to dokonca zo sponzorských peňazí. Škody sa vyšplhali na 25-tisíc eur. Bola zničená turistická kancelária a boli povytrhávané koše," uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Počas noci budú na Mariánskom a Hlinkovom  námestí otvorené stánky s občerstvením. Ak bude priaznivé počasie zo strechy mestského divadla odpália ohňostroj.

Košice

Obyvatelia Košíc môžu stráviť posledné minúty starého roku 2013 na hlavnej ulici v Košiciach. Pre samotné Košice je to veľký deň, pretože sa lúčia s titulom Európske hlavné mesto kultúry. Bude to jednoducho veľká žúrka a to vo veľkom štýle. Začína sa tanečnou šou o 20:00 a slovo dostane aj východniarska klasika Drišľak. Samozrejme nechýbať bude ani pompézny ohňostroj.

Nitra

Ani Nitra nezaháľa. Pre jej obyvateľov je pripravený bohatý program, ktorý sa začne 22:30 diskotékou. V Zlatých Moravciach sa začne oslavovať o 11-tej hodine večer. Okrem ohňostroja si ľudia môžu vychutnať aj varené víno. Vo Vrábloch si môžete zašportovať na verejnom klzisku, ktoré bude otvorené až do 22-hej hodiny. V každom so spomínaných miest vyvrcholí program tradičným ohňostrojom.

Trnava

Pre Trnavčanov sa stalo každoročným silvestrovským zvykom stalo lúčenie zo starým rokom na Trojičnom námestí. Okolo 20:00 sa začne diskotéka pod holým nebom a potrvá až do 22:00. O polnoci nasleduje ohňostroj a diskotéka bude pokračovať do skorých ranných hodín.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy