Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kórejčania rozdávali darčeky v osadách
Zdielať na

Kórejčania rozdávali darčeky v osadách

GEMER / Deti z osád v Slavošovciach a Krásnohorskom Podhradí dostávali vianočné darčeky. Nie však od svojich rodičov, ale od skupiny Kórejčanov pracujúcich v rôznych firmách na západnom Slovensku. Z Bratislavy sa doviezli autobusom a niektoré deti dokonca potešili darčekmi, ktoré si samé želali. Radosť tak urobili viac ako 300 deťom. Napriek jazykovej bariére si Kórejčania s obyvateľmi osady spolu aj zaspievali a zatancovali. Sľúbili tiež, že návšteva určite nebola posledná.

Balíčky v rovnakej hodnote

Keďže v obci Slavošovce sa snažia s deťmi zo sociálne slabších rodín pracovať dlhodobo, každé dieťa bolo obdarované darčekom, ktorý si pod stromček želalo. "Niektorí malí chlapci chceli autíčko na diaľkové ovládanie, dievčatá bábiku, kočiarik," informuje pastor apoštolskej cirkvi Andrej Vaško.

V osade pod hradom je ale detí oveľa viac a splniť ich túžby individuálne by bolo zložité. Napriek tomu však balíček dostalo každé jedno z nich. "Tu v osade sme rozdávali pre deti balíčky, ktoré boli rovnakej hodnoty pre všetky deti, asi pre 300 detí," dodáva Vaško.

Máme pred sebou vízie

Detské oči žiarili a tešili sa aj rodičia. Obyvatelia osady tvrdia, že kúpiť darčeky pre svoje deti si sami jednoducho dovoliť nemohli. "Je tu taká situácia, že daktorí rodičia sú na podpore a nemohli kúpiť ani tie darčeky," hovorí obyvateľ osady Štefan Horváth.

Kórejčania plánujú osady navštevovať častejšie, chcú rozvíjať spoluprácu a pomáhať tu žijúcim rodinám. "Máme pred sebou ešte vízie, ktoré by mali pomôcť deťom nielen v tom obdarovaní, al aj rásť vo vzdelávaní," tvrdí pastor Vaško.

Téme sa venuje reportérka Martina Molčanová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy