Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Štedrí policajti. Namiesto pokút rozdávali oblečenie
Zdielať na

Štedrí policajti. Namiesto pokút rozdávali oblečenie

KOLÁROVO / Policajti v Kolárove boli štedrí. Nerozdávali pokuty, ale do miestnej osady zvanej Dankó Pišta doniesli oblečenie pre deti aj dospelých. A zbierka mala veľký úspech.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ 

Policajti rozdávali oblčenie

Zbierku šatstva vyhlásili na nitrianskom krajskom riaditeľstve po prvýkrát. U obdarovaných sa stretla s obrovským úspechom. Policajné autá v osade Dankó Pišta nie sú ničím výnimočným. V utorok ráno však muži zákona neprišli riešiť žiadne problém.

Škatule a vrecia plné šiat sú darom zo skríň rodín policajtov nitrianskeho krajského riaditeľstva. "Naša snaha bola takýmto spôsobom spraviť radosť. Doniesli to policajti, priniesli to občianski zamestnanci. Niektorí aj od známych susedov a príbuzných," hovorí zástupca riaditeľa KR PZ Nitra Martin Brezovský.

Osadníci boli nadšení

Osadníci boli nadšení. Darované šaty sa v okamihu rozchytali, zakrátko sa domáci venovali svojim povinnostiam. "To je najväčší problém, že niekedy nemajú čo jesť a tak siahame po to euro do vačku. Vyriešiť celý problém nevieme, ale pomáhame, čo môžeme," hovorí rómsky špecialista Ján Zengő.

"Tu tak asi nikto nežije ako oni. Deti bosé, nahé, nemajú čo jesť. Nezávidím im. Dal by pán Boh, keby niečo mali, lebo takto ako oni žijú by som určite že nechcela žiť," hovorí obyvateľka Kolárova. "Keď sa potešili oni, sme radi aj my, že naša snaha nevyšla nazmar," dodal Brezovský.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy