Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO. Víchrica, počas ktorej sa dalo lietať
Zdielať na

VIDEO. Víchrica, počas ktorej sa dalo lietať

POPRAD / Hrebeň Vysokých Tatier bol v stredu naozaj životu nebezpečný. Kým v podhorí pofukoval teplý vietor, hore doslova hučal a v nárazoch naberal silu orkánu. Ako to vyzerá, keď majú nárazy aj okolo 140 kilometrov za hodinu, sme nakrúcali vo Velickej doline. Pre silný vietor vôbec nepremávali lanovky v Tatranskej Lomnici, na Solisko išli len do 11-tej.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

130 kilometrov za hodinu

Len ťažko sa hľadali slová na doslova nebeskú krásu, ktorá sa črtala pod horami. Na horách bol ale dokonalý protipól. Ženili sa čerti. Stúpanie večným dažďom by znieslo na nohách aj mačky. Keď sa redaktor Jozef Kubáni pohol smerom do hôr, Lomnický štít udával 130 kilometrov za hodinu v nárazoch.

Ihličky ako projektily

Predpovedná mapa hovorila aj o 140-tich. Velická dolina je špecifická, orientovaná severojužne a vytvára akúsi dýzu, kde sa silný vietor ešte zosilnie. Ihličky snehu strieľali do tváre ako projektily. Chvíľami sa nedalo inak, len zostať ležať.

Predstava, že by vás niečo takéto zastihlo v exponovanom hrebeni je desivá. Nedá sa to ustáť. Jediná šanca je nájsť závetrie.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Téme sa venuje  reportér Jožo Kubáni. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články