Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Spravte si doma vianočný punč, takto
Zdielať na

Spravte si doma vianočný punč, takto

BRATISLAVA / Na Vianočných trhoch za neho vyhadzujeme nemalé peniaze, teraz sa ho naučíme pripraviť v pohodlí domova. Hovoríme o vianočnom punči. Punč z Indického slova panch znamená päť. Punč by mal totiž obsahovať päť základných surovín: alkohol, cukor, citróny, vodu alebo čaj a koreniny. Dnes sa vyrábajú rôzne variácie punču - s rôznym ovocím, s rôznymi koreninami, a tiež bez alkoholu. A každý punč je originál.

Punč je názov pre široké spektrum nápojov, ktoré väčšinou obsahujú ovocie, alebo ovocnú šťavu. Na výrobu nealkoholického teda budeme potrebovať: čaj, džús, alebo ovocnú šťavu, klinčeky, škoricu, cukor a ovocie.  Postup je jednoduchý. Všetko nahádžeme do hrnca a spolu povaríme.

"Nič sa tomu nestane, dáme variť, pridáme pomaranč, jablko," hovorí kuchár Rudolf.  Keď si ho budete doma pripravovať, pozor na kôru z ovocia. Neprežeňte to, je horká. Ak ste to prehnali s koreninami, tak punč môžete rozriediť vodou.

Aj vy si doma môžete spraviť ten pravý vianočný punč. Pozrite sa, ako na to:

Cukor na záver

Ako základ môžete použiť skaramelizovaný cukor. Potom treba punč pomalšie variť. Najprv si teda necháme uvariť čaj s klinčekmi a škoricou. Potom pridáme ovocie, džús, prípadne šťavu. Ak ho chcete mať silnejší, tak pridajte viac džúsu. Na záver dochutíme s cukrom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy