Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hlina zablokoval parlament, postavil sa za rečnícky pult
Zdielať na

Hlina zablokoval parlament, postavil sa za rečnícky pult

BRATISLAVA / Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina opäť zablokoval parlament. Hlina sa postavil k rečníckemu pultu a dožaduje sa rozpravy k Správe o činnosti Slovenskej informačnej služby v roku 2012. Tú v NR SR predniesol jej šéf Ján Valko na neverejnom zasadnutí.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

K správe nebola rozprava

Predseda NR SR Pavol Paška rozhodol, že k správe nebude rozprava, s čím opozícia nesúhlasila. Odsúhlasila mu to väčšina Smeru-SD. Podpredseda KDH a šéf výboru na kontrolu činnosti SIS Pavol Abrhan po prednesení správy ako spravodajca požiadal o otvorenie rozpravy.

Následne k pultu prišiel Hlina a predsedajúca schôdze Jana Laššáková, schôdzu prerušila. Hlina chce stáť za pultom celý deň. Do rokovacej sály priniesli aj druhý rečnícky pult, za ten sa postavil poslanec Richard Vašečka (OĽaNO), aby schôdza bez rozpravy nemohla pokračovať.Schôdza bola prerušená do 11:00.

Opozícia ešte vo štvrtok namietala, že predseda parlamentu Pavol Paška navrhol zrušiť rozpravu k týmto bodom a vládni zákonodarcovia tento návrh odsúhlasili. Parlament každoročne rokuje o spomínaných správach za zatvorenými dverami bez prítomnosti verejnosti a médií.

Napadol poslanca

Alojz Hlina na začiatku septembra v rokovacej sále parlamentu napadol poslanca Antona Martvoňa (Smer-SD). Útokom reagoval na to, ako Martvoň pripomenul, že v Hlinovom podniku nalievali alkohol neplnoletým.

Rozhorčený Hlina sa pri tejto poznámke rozbehol za Martvoňom, chytil ho pod krk a kričal, aby sa mu pozeral do očí. "Sotil do mňa, spadol som medzi stoličky a vyhrážal sa mi," opísal Martvoň, ktorý útočníkovi atak neopätoval. Mieni sa obrátiť na mandátový a imunitný výbor. REPORTÁŽ TU.

Poslanec parlamentu Alojz Hlina sa nedostal v polovici augusta na rokovanie vlády, kde chcel položiť interpelácie ministrom. Z budovy ho podľa jeho slov vyviedli. VIAC VO VIDEU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy