Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hlina fyzicky napadol v rokovacej sále Martvoňa
Zdielať na

Hlina fyzicky napadol v rokovacej sále Martvoňa

BRATISLAVA / Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina fyzicky napadol v rokovacej sále poslanca zo Smeru-SD Antona Martvoňa. Útokom reagoval na to, ako Martvoň pripomenul, že v Hlinovom podniku nalievali alkohol neplnoletým.

Hlinu nahnevala faktická poznámka

Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina fyzicky napadol v rokovacej sále poslanca zo Smeru-SD Antona Martvoňa. Útokom reagoval na to, ako Martvoň pripomenul, že v Hlinovom podniku nalievali alkohol neplnoletým.

Rozhorčený Hlina sa pri tejto poznámke rozbehol za Martvoňom, chytil ho pod krk a kričal, aby sa mu pozeral do očí. "Sotil do mňa, spadol som medzi stoličky a vyhrážal sa mi," opísal Martvoň, ktorý útočníkovi atak neopätoval. Mieni sa obrátiť na mandátový a imunitný výbor.

Martvoň: Hlina ukázal pravú tvár

Martvoň považuje Hlinovo správanie za nehoráznosť. "Hrá sa na veľkého demokrata, ale nenechá ľudí povedať názor. Keď ho chce povedať, napadne ich," uviedol Martvoň. Dodal, že Hlina svojím správaním potvrdzuje, že nevie nič iné len očierňovať ostatných. "Ukázal svoju pravú tvár," poznamenal Martvoň.

Hlina všetky obvinenia odmieta

Hlina odmieta tvrdenia, že by napadol poslanca za Smer-SD Antona Martvoňa. „Keby som ho napadol, leží na ARO, nie je moja výkonová trieda,“ povedal Hlina. Zdôraznil, že v jeho svete treba vážiť slová. Podľa Hlinu Martvoň sa ho snažil vyprovokovať už dlhšie.

„To, že povedal, že som zbohatol na tom, že som nalieval alkohol mladistvým, to je nadmieru,“ vyhlásil Hlina, pričom tvrdí, že on len pri konflikte žiadal Martvoňa, aby sa mu pozeral do očí a zvážil, čo bude hovoriť. „V jeho svete môže pokorovať a urážať ženu, ale v mojom svete to funguje inak. Keď muž urazí muža, tak si koleduje,“ dodal.

Poslanec parlamentu Alojz Hlina sa nedostal v polovici augusta na rokovanie vlády, kde chcel položiť interpelácie ministrom. Z budovy ho podľa jeho slov vyviedli. VIAC VO VIDEU. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy