Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ivanka Dugasová (12) bojuje s rakovinou, otec robí jednoduchú vec...
Zdielať na

Ivanka Dugasová (12) bojuje s rakovinou, otec robí jednoduchú vec...

BRATISLAVA / Rodič, ktorý miluje svoje dieťa, je ochotný a pripravený urobiť čokoľvek. Napríklad prihlásiť sa na staré kolená do autoškoly. Tak, ako otec Ivanky Dugasovej (12). Dievčaťa, ktoré statočne bojuje s rakovinou. A napriek tomu pomáha iným deťom cez charitatívny projekt Srdce pre deti.

Vodičákom proti rakovine

Niekedy je naozaj najviac prihlásiť sa do autoškoly a urobiť si vodičák. To momentálne robí Petrik Dugas. Otec 12 ročnej Ivanky. Pretože je to to jediné, čo v boji o život svojej dcérky, môže urobiť.

Ivanke ako 5 ročnej diagnostikovali nádor na mozgu. Väčšinu sa podarilo vyoperovať a niekoľko rokov bol pokoj. Zdanlivý pokoj. Dnes má Ivanka 12 rokov a nádor opäť narástol.

Problémom ale je, že sa nedá vybrať. A aby Ivanka pri svojej oslabenej imunite nemusela cestovať autobusom či vlakom, rozhodol sa jej otec, že si urobí vodičák...

SMS-ka pre dobrú vec. ĎAKUJEME!

Srdce pre deti môžete podporiť aj zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Aukcia anjela

Študenti z vranovskej SOŠ drevárskej vyrobili z kusu dreva nádherného anjela. Trvalo to dlhých deväť mesiacov. Hotové dielo sa rozhodli venovať do dražby pre Srdce pre deti.

Ako sa zapojiť? Pošlite SMS v tvare NC(medzera)ANJEL(medzera) ponúknutá suma v eurách na číslo 6664. Vyvolávacia cena je 100 eur! Minimálna suma na prihodenie je 20, maximálna 200 eur.

Dražba anjela je projektom televízie JOJ a Nového času. Všetky finančné prostriedky, za ktoré bude anjel vydražený, poputujú na zbierku Srdce pre deti. Dražba potrvá do 15. decembra.

Srdce pre deti. Charitatívny projekt vyvrcholí galaprogramom 20. decembra o 20:20 na TV JOJ.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy