Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lunik IX. bude mať o panelák menej, ide sa búrať
Zdielať na

Lunik IX. bude mať o panelák menej, ide sa búrať

KOŠICE / Na košickom Luniku IX. bude opäť o jeden panelák menej. Búrať sa podľa našich informácií bude na budúci týždeň. Nasvedčuje tomu aj zmluva s demolačnou firmou, ktorú sme našli na internetovej stránke správcu panelákov.

Stavbu zbúrať musia

Podľa tej zmluvy to celé bude stáť 80 tisíc eur. Dva panelákové vchody majú rozobrať do konca roka. Vraj to ale bude rýchlejšie. Správcovi prikázal stavbu zbúrať statik pre veľkú hrozbu samovoľného pádu, pretože obyvatelia narušili bytové priečky a rokmi panelák veľmi poškodili.

O byty tak prišlo asi 150 ľudí, no väčšinou to boli neplatiči bez nájomných zmlúv. Aj napriek tomu sa im nepáčilo, že si musia hľadať nové bývanie. Vzbúrili sa a pred mesiacom tam musela zasahovať aj polícia.

Studňa vydržala dva dni

Obyvatelia nenarušili len bytové priečky domu. Naposledy riešili studňu, ktorá im mala uľahčiť život. To sal ale nestalo. Príbeh studne na sídlisku trval rok. Od nápadu, cez vrt, rozbory vody, až po osadenie pumpy. Zo začiatku fungovala ako švajčiarske hodinky. VIAC TU.

No stačili len dva dni na to, aby ju zničili. "Možno tam hodili nejaký kameň," hovorí obyvateľ sídliska. "Je tu stále jedna veľká skupina ľudí, ktorá robí všetko preto, aby sa dobré veci neujali do praxe," hovorí Paška. VIAC TU.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy