Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Studňa na Luníku IX. vydržala dva dni, pokazila sa
Zdielať na

Studňa na Luníku IX. vydržala dva dni, pokazila sa

KOŠICE / Obyvatelia problémového sídliska Luník IX. majú už roky problém s vodou. Spôsobili si ho sami. Neplatením účtov a zničeným potrubím, ktoré skončilo v kovošrote. Odvtedy dostávajú vodu na prídel z odberných stojanov. Keď tam správca prišiel s myšlienkou vybudovať studne, väčšina slušnejších sa potešila. Prvú im spustili minulý týždeň v piatok. No skúste si tipnúť, ako dlho vydržala funkčná.

Je to obrovské sklamanie

Bola to veľká slávnosť. No majú tieto riešenia, ktoré ľuďom z Luníka IX. pomáhajú, naozaj význam? To sa pýta aj správca panelákov. "Obrovské sklamanie. Po všetkom, čo sme chceli pre nich urobiť," hovorí technický riaditeľ bytového podniku mesta Košice Martin Paška.

Príbeh studne na Luníku IX. trvá rok. Od nápadu, cez vrt, rozbory vody, až po osadenie pumpy. Zo začiatku fungovala ako švajčiarske hodinky. VIAC TU. No stačili len dva dni na to, aby ju zničili. "Možno tam hodili nejaký kameň," hovorí obyvateľ sídliska.

Majú ešte jeden pokus

"Celková investícia do tohto vrtu bola 5 000 eur," dodáva Paška. A poslúžila len zopár hodín. To je väčšine obyvateľov sídliska veľmi ľúto. "Lebo sú to dobre investované peniažky," hovorí obyvateľ Luníka IX.

"Je tu stále jedna veľká skupina ľudí, ktorá robí všetko preto, aby sa dobré veci neujali do praxe," hovorí Paška. Zo strany správcu panelákov tu bude ešte jeden pokus studňu opraviť a vyskúšať, ako dlho bude fungovať.

Je to dobrý projekt

"Ako stážiť... Dáme tam oplotenie, ktoré je preč za jeden deň. Takisto ako za jeden deň tam nahádzali kamene. Avšak, stále si myslíme, že je to dobrý projekt," dodáva technický riaditeľ bytového podniku.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy