Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obyvateia Luníka IX. rozkradli potrubia, dostali studňu
Zdielať na

Obyvateia Luníka IX. rozkradli potrubia, dostali studňu

KOŠICE / Po tvrdých opatreniach, ktoré v problémovej lokalite Lunik IX. zaviedol správca panelákov, dostali obyvatelia sídliska užitočný dar. Budú mať totiž vodu zadarmo, a teda môžu žiť čistejšie.

Obyvatelia mali obrovské dlhy

Od prvého merania až po čerpanie vody prešiel rok. Teraz ju majú obyvatelia Luníka IX. nepretržite. Problémy s vodou sa na Luníku IX. začali po veľkých dlhoch a navyše obyvatelia Luníka IX. zničili potrubia.

Keďže vodu zabezpečovali len cisternami a hrozila epidémia, bolo nutné hľadať riešenie. Na Luník IX. sme pozvali prútika, ktorý pod zemou našiel zdroj vody a teda miesto na novú studňu. Väčšina obyvateľov problémového sídliska toto riešenie v ich krízovej situácii ocenila.

Obyvatelia Luníka IX. sa tešili

Čulému pracovnému ruchu sa obyvatelia na Luníku IX. tešili ako vianočnému darčeku. Prvej vody sa nevedeli dočkať. "Myslíme si, že na bežnú spotrebu bude táto voda stačiť," vraví technický riaditeľ bytového podniku mesta Košice Martin Paška. 

Po vŕtaní a rozboroch vody prišiel ten deň. Montáž ručnej pumpy. "Túto vodu budeme pravidelne každé tri mesiace kontrolovať, odoberať a robiť bakteriálne rozbory," doplnil Paška.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy