Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zmeškať odlet lietadla? V Bratislave žiadny problém!
Zdielať na

Zmeškať odlet lietadla? V Bratislave žiadny problém!

BRATISLAVA / Ak letíte z Bratislavy, nespoliehajte sa na reproduktory v hale - na odlet vás neupozornia. Napriek tomu, že letisko k tomuto kroku pristúpilo už pred dvomi mesiacmi, stále sa nájdu ľudia, ktorí pre to zmeškajú let...

Cestujúca: Prišla som včas!

Pani Iveta z Rožňavy mala naplánovaný odlet z bratislavského letiska na Sardíniu. Ona sama tvrdí, že prišla s dostatočnou časovou rezervou, aby odlet stihla. Napriek tomu, že na lietadlo čakala pripravená za bezpečnostnou kontrolou, lietadlo nestihla.

"Od 13:05 sme boli na letisku. Nebola poskytnutá jediná informácia o lete nejekého lietadla v rozhlase. Ani to, že nejakí cestujúci chýbajú, nenastúpili a či sú vôbec tam," hovorí pani Iveta.

Hlásenia sú aj nie sú

Letisko tvrdí, že tento typ hlásení zrušilo v septembri. Ide o tzv. poslednú výzvu pred nástupom do lietadla. "Stále však existujú hlásenia, ktoré majú charakter bezpečnostno-preventívny, bezpečnostno-operatívny a informačný,"  informuje hovorkyňa letiska Milana Rastislava Štefánika Veronika Ševčíková.

Inak povedané, letisko cez rozhlas vyzve cestujúceho napríklad k tomu, aby sa dostavil na bezpečnostnú kontrolu. A to v prípade, že v jeho batožine nájde ochranka napríklad nôž či iný zakázaný predmet.

Nová linka

Letisko M.R.Štefánika sa pred niekoľkými dňami dostalo do povedomia verejnosti aj pozitívnejšou správou. Bratislava bude mať totiž po vyše dvoch rokoch opäť priame letecké spojenie s Prahou. České aerolínie (ČSA) obnovia prevádzku pravidelnej linky 11. decembra.

Súčasne bude spoločnosť lietať aj medzi Košicami a Bratislavou. ČSA sa na svoju historicky prvú linku Praha - Bratislava vracajú symbolicky práve pri 90. výročí založenia spoločnosti a začatia prevádzky. Využijú menšie turbovrtuľové francúzske lietadlá ATR. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy