Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Bezákovu knihu si prečítam, reaguje na útok Čarnogurský
Zdielať na

Bezákovu knihu si prečítam, reaguje na útok Čarnogurský

BRATISLAVA / Expremiér Ján Čarnogurský sa aktuálne venuje svojej kandidatúre na prezidenta. Proti jeho účasti vo voľbách sa chcel verejne postaviť Róbert Bezák. A práve dôvody, ktoré k tomu arcibiskupa viedli, naznačil aj vo svojej knihe. Je to môj brat vo viere, reaguje Čarnogurský.

Čarnogurský: Bezák je brat vo viere

"Pre mňa sú arcibiskup Bezák a arcibiskup Sokol bratia vo viere," uviedol Ján Čarnogurský. Pozadie údajne záhadných finančných transferov v účtovných dokumentoch trnavskej arcidiecézy, keď jej vládol arcibiskup Sokol. Jeho nástupca Bezák mal odhaliť a pomenoval aj iné podozrivé kšefty, čo následne spustilo kauzu Bezák.

Keď sa k obhajobe Sokola pridal Ján Čarnogurský starší, u Róberta Bezáka išli myšlienky zrejme už všetkými smermi v komplikovanom labyrinte hľadania pravdy. A tie ho zrejme priviedli pravdepodobne až tak ďaleko, že osobne je s prezidentskou kandidatúrou Jána Čarnogurského jednoducho nezmierený. "Mne nešlo o mená, akože idem proti arcibiskupovi Sokolovi. Nechápem napríklad druhú stranu, prečo potrebuje silou mocou hneď pri mojom vystúpení rýchlo ju obhajovať a zakladať občianske združenia, v ktorom vystupuje aj pán Čarnogurský... " hovorí emeritný biskup Róbert Bezák.

Postoj pri obhajobe Sokola nemení

Samotný Ján Čarnogurský starší aj dnes svoj postoj v obhajobe arcibiskupa Sokola nemení. "Občiansky výbor pre objektívne informovanie verejnosti, ktoré pravdepodobne arcibiskup Bezák má na mysli. To odvolanie arcibiskupa Bezáka vydal nejaké prehlásenie, ale pokiaľ som ja obsahovo súhlasil s tým prehlásením tak som s ním súhlasil a súhlasím teraz preto, že vyvracal jednoducho nepravdivé tvrdenia, ktoré sa objavili na adresu arcibiskupa Sokola," tvrdí Čarnogurský. 

Tvrdí, že knihu arcibiskupa Bezáka si určite prečíta, keď si nájde čas, Nie však preto, že sú v nej pasáže, ktoré sa ho priamo dotýkajú. "Lebo arcibiskupa Bezáka som rád počúval ako kňaza a ešte predtým, než bol menovaný arcibiskupom," dodáva Čarnogurský.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy