Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Zborove nad Bystricou sa prepadol na zastávke chodník
Zdielať na

V Zborove nad Bystricou sa prepadol na zastávke chodník

ZBOROV NAD BYSTRICOU / V dedine Zborov nad Bystricou majú dieru. Poriadne veľkú dieru. Ako na potvoru, vytvorila sa v chodníku, ktorý prechádza nad potokom. Pre vedenie obce je to problém. Museli vyhlásiť havarijný stav a začať dumať nad tým, odkiaľ zobrať peniaze na to, aby diera už dierou nebola.

Jama je hlboká asi dva a pol metra

Chodník sa prepadol na autobusovej zastávke. Je veľkým šťastím, že práve v tom čase na nej nebol žiaden človek. Pri uvoľnení chodníka sa pod ním vytvorila obrovská diera. 

"Popod chodník ide potok. Je teda možné, že v budúcnosti sa môže prepadnúť aj cesta, po ktorej jazdia autá a autobusy," myslí si starosta obce Juraj Hlavatý. "Je tam železobetónová výstuž. Nemáme strach, že by sa cesta ďalej zosúvala," oponoval mu generálny riaditeľ Správy ciest ŽSK Ivan Fábry.

Jama, ktorá vznikla, je hlboká asi dva a pol metra. Chodník prechádza nad potokom. "Treba zdôrazniť, že k prelomeniu tohto chodníka nedošlo vplyvom vodného toku, pretože v týchto miestach nebol už minimálne dva roky povodňový stav," vraví hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Ľuboš Krno.

Obec postihuje katastrofa za katastrofou

Pravdepodobnou príčinou je únava materiálu. Vodohospodári tu teda čo najskôr spustia svoje mechanizmy, aby prečistili zasypanú časť potoka. Ostatné je na obci.

"Od roku 2012 nás postihuje katastrofa za katastrofou," dodáva starosta obce Hlavatý. V Zborove nad Bystricou sa ešte nestačili finančne spamätať z následkov kalamity minulého roku, keď im zničilo tri mosty a museli ich rekonštruovať. Teraz ich čaká oprava, ktorá vyjde minimálne 5 000 eur. Starosta verí, že do konca roka tieto peniaze zoženie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy