Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Diaľnicu R1 ochromila vážna nehoda. Zrazili sa tri kamióny!
Zdielať na

Diaľnicu R1 ochromila vážna nehoda. Zrazili sa tri kamióny!

ZVOLEN / Škoda za takmer 80-tisíc eur, viac ako 12 hodín uzavretá R1 pri Zvolene, dvaja zranení muži a tri zdemolované kamióny. Taká je bilancia vážnej nočnej nehody. Kamionista, ktorý nehodu spôsobil, navyše poškodil aj 8 osobných áut, ktoré prevážal.

Kabínu kamióna roztrhalo

Rýchlostnú cestu R1 medzi Zvolenom a Banskou Bystricou zablokovala hromadná havária. Postupne do seba narazili tri kamióny. "Ja som brzdil, ale pri takej rýchlosti keď narazil kamión do múru, nedokázal som zastaviť," opísal okolnosti nehody jej účastník.

Bola to hotová spúšť. Náraz bol taký silný, že jednu z kabín doslova roztrhalo na kusy. "Je to dosť hrozná nehoda, málo kedy sa niečo podobné stáva a ešte s takým počtom nákladných vozidiel," uviedol si Ján Benčík z odťahovej služby.

Ťažké zranenia

Nehodu podľa polície spôsobil 41-ročný kamionista, ktorý mal v návese 8 áut. Zatiaľ nie je jasné prečo, no na rovnom úseku cestu narazil do pred ním idúceho nákladiaku so štrkom. Tretí, plne naložený kamión už jednoducho neubrzdil. "Neviem čo sa stalo, je to rovná cesta. Zrazu som videl pred sebou náraz, kamión po ňom odhodilo do protismeru," dodáva kamionista.

Pri nehode sa zranili dvaja z vodičov, previezť ich museli do nemocnice. Utrpeli ťažšie zranenia. Jeden z mužov bude v nemocnici viac ako mesiac. Pri pohľade na to čo zostalo na ceste je jasné, že mali šťastie, že vôbec prežili. "Ak vodiči vyviaznu bez ťažšej ujmy na zdraví, tak budú mať veľké štastie," myslí si Ján Benčík.

12 hodín uzavretá cesta

R1 bola pre nehodu 12 hodín uzavretá. Vodiči, ktorí v piatkovej špičke cestovali do Babskej Bystrice sa domov dostali iba po obchádzke. Pracovníci odťahovky aj hasiči tvrdo pracovali celú noc, tak dlho trvalo kým dostali 30 tonový náklad z cesty.

Škody sú obrovské. Zničené sú nielen kamióny, ale aj autá prevážané na návese. "Škoda na havarovaných vozidlách a na prepravovaných autách je odhadnutá na 78-tisíc eur," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Banská Bystrica Mária Faltániová.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy