Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Slnko nie je dobrý signál, počasie sa už len zhorší...
Zdielať na

Slnko nie je dobrý signál, počasie sa už len zhorší...

BRATISLAVA / Na Slovensku sa poriadne oteplilo. Na západe Slovenska prevláda prevažne krásne slnečné počasie. Do kedy nám to však vydrží? Krátko, blíži sa sneh! A napadne už aj v nižších polohách, nielen na horách.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Piatok

"Počasie už začal ovplyvňovať teplý vzduch od juhozápadu a najmä na krajnom západe ho bolo aj poriadne poznať. Za krátky čas sa zdvihla teplota z 11 °C na 17 °C, pri zmenšenej oblačnosti," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Posledný pracovný deň začne síce s hmlami a nízkou oblačnosťou, aj to je dôsledok prúdenia teplého vzduchu k nám, no tie sa rýchlo rozplynú a čaká na nás príjemný slnečný a teplý deň. Maximálna teplota dosiahne 13 až 18 °C, lokálne na severe môže byť trošku chladnejšie, okolo 11 °C. "Predpovedané maximálne teploty sú v nížinách krajiny na hranici dlhodobých teplotných rekordov. Napríklad rekord pre Lučenec má hodnotu 16.0°C," upresnila meteorologička Jarošová.

Víkend

Aj sobota začne príjemne,  ale od západu v priebehu dňa bude oblačnosť pribúdať a popoludní sa v západnej polovici krajiny objavia už zrážky. Stále bude teplo, od 10 do 17 °C.

Nedeľa  bude oblačná až zamračená a na mnohých miestach bude  dážď.  Vzduch sa zohreje na 10 až 14, na severe okolo 8°C. Postupne sa rozfúka severozápadný vietor do 25, v nárazoch na západe k večeru okolo 50 km/h.

Pondelok prinesie sneh!

"V pondelok je Martina, ktorý by mal podľa pranostiky prichádzať na bielom koni a podarí sa mu to! Cez deň pri premenlivej oblačnosti a prehánkach čakáme zrážky od asi 900 m snehové, ale ráno môžu byť pocukrované už aj Kysuce, Orava, Liptov, pretože v noci z nedele na pondelok sa sneženie dá očakávať už od nadmorskej výšky asi 700," dodáva Miriam Jarošová.

Pondelok bude veľmi nepríjemný deň, bude nielen chladno, kedy maximálna teplota bude len od 6 do 11 °c, na severe dokonca len okolo 4 °c, ale bude aj silno veterno. A vietor bude umocňovať pocit chladu. Pondelok je ešte ďaleko a počasie sa môže ešte zmeniť, tešme sa z toho, že nás čaká príjemne slnečný koniec pracovného týždňa.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy