Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nastupuje skutočná jeseň, s hmlou a dažďom
Zdielať na

Nastupuje skutočná jeseň, s hmlou a dažďom

BRATISLAVA / Koniec októbra pripomínal skôr začínajúcu jar. Bolo relatívne teplo a slnečno. Táto idylka sa však končí a podľa meteorológov nastupuje jeseň. So všetkým, čo k tomu patrí. S hmlami aj dažďom. Pozrite si aktuálnu predpoveď počasia.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Hurikán v Európe

Celú Európu v pondelok vystrašila mimoriadne silná búrka, ktorú pre obrovskú silu vetra odborníci otvorene prirovnávajú k hurikánu. Ovplyvní to aj Slovensko?

"Môžeme byť pokojní, pretože územie Slovenska búrka nezasiahla. Najbližšie k nám búrka vyčíňala na severe Poľska a na severe Dánska. Teraz sa nachádza stred tejto veľmi hlbokej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad fínskym zálivom," upokojuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Streda a štvrtok

V stredu meteorológovia predpovedajú oblačné a zamračené počasie, miestami aj slabý dážď. Na strednom a východnom Slovensku sa môžu vyskytnúť hmly. Počas dňa vystúpi ortuť teplomera na úroveň 12 až 17°C, na Kysuciach, Orave a  Liptove okolo 10°C. Severozápadný až severný vietor o sile 5 až 20km/h. Pozor! Na juhozápade, v Košickej kotline a Východoslovenskej nížine miestami v nárazoch okolo 45 km/h. Na strednom Slovensku a na Spiši slabý a premenlivý vietor.

Vo štvrtok sa opäť vyjasní. Meteorológovia očakávajú prevažne polojasné počasie, rásto sa môžu vyskytnúť hmly. Nočné teploty budú na úrovni 7 až 2°C, v horských dolinách a kotlinách okolo 0°C. Denná teplota 11 až 16, na severe okolo 9°C. Juhovýchodný až južný vietor 5 až 20 km/h, na východe len slabý vietor.

Piatok a víkend

V piatok začne na územie Slovenska prúdiť teplejší vzduch. Prinesie so sebou polooblačné počasie, ráno a predpoludním v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Cez deň očakávame teploty 12 až 17°C. Fúkať bude vietor o sile 5 až 20 km/h.

Cez víkend sa budú teploty pohybovať od 13 do 18 stupňov, nočné teploty od 8 až 3°C. Meteorológovia očakávajú prevažne malú oblačnosť a v nižších polohách miestami hmla. V nedeľu príde od západu na naše územie veľká oblačnosť. Prinesie so sebou dážď.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy