Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Odporúčanie meteorológov: Užite si posledný teplý víkend!
Zdielať na

Odporúčanie meteorológov: Užite si posledný teplý víkend!

BRATISLAVA / Máme za sebou pracovný týždeň, v ktorom sme zaznamenávali veľmi vysoké nočné aj denné teploty a prekonávali sme kopu dlhodobých teplotných rekordov. Na mieste je otázka, či takéto veľmi teplé októbrové počasie vydrží aj počas víkendu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Pekný víkend

Sobota bude jasná, polojasná. Zrána a predpoludním v nižších polohách miestami hmlisto alebo nízka oblačnosť. Teplota vzduchu bude od 18 do 23, na miestach s dlhšie trvajúcou hmlou bude chladnejšie, od 14 do 18 °C.

Nedeľa sa začne tiež s hmlou či nízkou oblačnosťou v nižších polohách, ale cez deň sa oblačnosť zmenší a bude slnečno a teplo. Maximálna teplota od 17 do 23 °C, pri oblačnosti či hmle o máličko chladnejšie ako 17 °C.

Choďte na hory

Veľmi príjemný bude víkend na horách. Tu nás čaká takmer jasná obloha a príjemných  14 až 16 °C. a pekné výhľady z vrcholcov dolín, kde sa prevaľuje nízka oblačnosť. Ani na začiatku budúceho týždňa, v pondelok nečakáme podstatnejšiu zmenu, len nízka oblačnosť a hmly môžu v nižších polohách vydržať po celý deň.

Pridá sa k nim slabé mrholenie a jemný pokles teploty na 14 až 20 °c, pri slnečnej oblohe v nížinách stále do 22 °C. Ochladenie očakávame až v stredu, kedy by za studeným frontom mala byť maximálna teplota od 10 do 16 °C a očakávame aj pokles nočnej teploty.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy