Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Aktuálne počasie? Pripravte sa na sneh, odkazujú meteorológovia
Zdielať na

Aktuálne počasie? Pripravte sa na sneh, odkazujú meteorológovia

BRATISLAVA / Sneh v polovici októbra? Aj na túto alternatívu sa musia pripraviť obyvatelia vysokohorských oblastí. Meteorológovia totiž predpovedajú pre celé územie Slovenska občasné zrážky, ktoré sa môžu vo vyšších polohách zmeniť na sneženie. Víkend by však mal byť o niečo teplejší a najmä krajší.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Štvrtok

Vo štvrtok nás čaká malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Na severe nášho územia a aj na západe miestami oblačno. Zrážky očakávame len ojedinele. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 12 do 17 stupňov. Chladnejšie bude na Orave, Kysuciach, Liptove a Spiši. Tam teplomer ukáže len okolo 10 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1 500 metrov okolo 4 stupne. Fúkať bude severozápadný až severný vietor o sile 10 až 25 km/h, na strednom Slovensku len slabý.

Piatok

V noci bude prevažne oblačno, spočiatku miestami polooblačno. Nad ránom ojedinele aj občasný dážď. Nočné teploty budú v rozmedzí 8 až 3 stupne. V piatok počasie na Slovensku ovplyvní studený front, ktorý bude k nám prúdiť od Poľska. Počas dňa to prinesie premenlivú oblačnosť, na severe veľkú oblačnosť, ktorá spôsobí zrážky. Od hranice 1 700 metrov očakávajte sneženie. Teploty od 12 do 17 stupňov. Orava, Kysuce, Liptov a Spiš okolo 10 stupňov. Na horách meteorológovia predpovedajú 3 stupne. 

Víkend

V sobotu by malo byť jasné počasie avšak chladné počasie, polooblačno len miestami. Ráno sa môže hlavne v nižších polohách tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Teploty v noci budú v rozmedzí 5 až 0, denné 8 až 13 stupňov Celzia. V južnej polovici západného Slovenska môže ortuť teplomera vystúpiť na 15 stupňov.

V nedeľu sa vrátia príjemné denné teploty na úrovni 15 až 20 stupňov, na severe okolo 13. Počasie bude jasné až polooblačné. Vietor bude fúkať o sile 5 až 20 km/h.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články