Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Teplý október pokračuje, jeseň pripomenú hmly
Zdielať na

Teplý október pokračuje, jeseň pripomenú hmly

BRATISLAVA / Na neuverenie. Reč je tentoraz o počasí. Teploty typické skôr pre septembrové babie leto ako pre záver októbra nás totiž čakajú aj v pondelok.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Takmer leto

Týždeň, ktorý vyvrcholí tzv. dušičkami, podľa aktuálnych informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), sa začne veľmi teplým pondelkom s očakávanými dennými teplotami 18 až 23 stupňa Celzia.

Nadpriemerné teploty by mali byť všade tam, kde sa rozplynú pre jeseň príznačné hmly. Hmly predpovedá SHMÚ najmä na noc a ráno, miestami sa hmly alebo nízka oblačnosť môžu vyskytovať aj popoludní. Viať by mal južný vietor, na juhozápade v nárazoch silný a na hrebeňoch hôr až búrlivý. Na spomínané hmly a vietor vydali hydrometeorológovia na pondelok výstrahu 1. stupňa.

Výstraha pred vetrom

Hmla padla takmer na celom území krajiny včera okolo ôsmej večer. So zhoršenou viditeľnosťou treba počítať do rána do 10:00 a niekde aj dlhšie. Hmly spôsobia nižšiu dohľadnosť, len na 100 až 300 metrov.

Výskyt hmiel s takouto dohľadnosťou je pre toto ročné obdobie bežný, no môže komplikovať dopravu a spôsobiť menšie škody. SHMÚ ďalej vydalo na pondelok 28. októbra výstrahu 1. stupňa pre vietor. Silnejší ako zvyčajne by mal fúkať od dnešného až do pondelkového večera na niektorých miestach v Banskobystrickom, Žilinskom a Prešovskom kraji. Počasie pripomínajúce jar je aj vo Vysokých Tatrách. POZRITE SI REPORTÁŽ JOŽA KUBÁNIHO z túry Kôprovou dolinou.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy