Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Počasie aktuálne? Pripravte sa na sneh!
Zdielať na

Počasie aktuálne? Pripravte sa na sneh!

BRATISLAVA / Takto vyzerá skutočný november. Nevľúdne sychravé počasie, vietor a dážď. Čo nás čaká nasledujúce dni? Pozrite si predpoveď počasia.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Aktuálna situácia

"Takto vyzerá typický november. Hmlisté, sychravé, daždivé aj pomerne chladné počasie. Teploty sa pohybujú len v rozmedzí 8 až 15 stupňov Celzia. Najvyššia teplota je na juhovýchode Slovenska, kde zrážky ešte nedorazili. Na celom území prší, aj keď si na západnom Slovensku dal dážď prestávku," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Streda a štvrtok

V noci z utorka na stredu sa hranica sneženia zníži na 1 100 metrov. Najnižšia nočná teplota 5 až 0, na krajnom juhovýchode okolo 7 stupňov Celzia. Cez deň bude premenlivá a veľká oblačnosť. Miestami občasný dážď alebo prehánky. Od hranice 1 100 metrov sneženie. Najvyššia denná teplota 8 až 13, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 6 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo -1°C. Vo štvrtok podobné počasie. Nočná teplota 7 až 2 stupne, denná teplota vystúpi na ortuti teplomera na hodnotu 8 až 13.

Oteplenie v piatok

V piatok budú polooblačné počasie sprevádzať aj hmly. Nočná teplota bude na úrovni 7 až 2 stupne, denná teplota od 12 až príjemných 17 stupňov Celzia. Pri dlhšietrvajúcej hmle môže byť aj chladnejšie.

Víkend

Podľa predpovedí meteorológov v sobotu polooblačno, od západu až oblačno. Ráno a predpoludním miestami hmla. Cez deň postupne až veľká oblačnosť a neskôr na mnohých miestach dážď. Nočná teplota v rozmedzí 8 až 3 stupňov., denná teplota 10 až 15°C.

V nedeľu bude spočiatku prevažne veľká oblačnosť a na väčšine územia dážď. Cez deň polooblačno až oblačno a ojedinele prehánky. Nočná teplota 10 až 5, na severozápade okolo 3 stupňe. Denná teplota 8 až 14 stupňov Celzia.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy