Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Počasie na sviatky bude dušičkové. Hmla aj slnko
Zdielať na

Počasie na sviatky bude dušičkové. Hmla aj slnko

BRATISLAVA / Na prelome októbra a novembra sa už veľmi často nížiny halia do hmiel či nízkej oblačnosti. Jednoducho panuje ponuré dušičkové počasie. Všetko ale nasvedčuje tomu, že tohoročné sviatočné dni budú mať príjemné jesenné počasie.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Zrána hmly, cez deň slnko

Nový mesiac začneme so slnečnou oblohou. Zrána sa síce objavia hmly, ale tie sa rozplynú a vykukne na celom území Slovenska príjemné jesenné slnko. Očakávame maximálnu teplotu od 13 do 18 °C. K najteplejším lokalitám budú patriť napr. Dudince, Lučenec, Komárno, ale aj Prievidza môže zažiť teplý 1. november.

Sobota už bude na hmly a nízku oblačnosť bohatšia. Je tu väčší predpoklad, že niektoré lokality zostanú s hmlou až do poludňajších hodín. "Cez deň sa môže oblačnosť prechodne zväčšiť, bude teda polojasno až oblačno a nedajú sa vylúčiť slabé zrážky," hovorí meteorologička Mirka Jarošová. 

V nedeľu bude pršať

Teplota bude stále vysoká  na túto ročnú dobu, v noci od 9 do 3 °C, cez deň od 14 do 18 °C. Nedeľa už bude mať iné počasie. Veľmi rýchlo už v noci pribudne oblačnosť, postupne sa až zamračí a od západu sa na mnohých miestach rozprší.

V noci bude teplo, vzhľadom na dátum v kalendári, teplota poklesne na 11 až 4 °C. "Cez deň sa zmena v oblačnosti tiež ešte veľmi neprejaví, očakávame od 10 do 16 °C. Rozfúka sa ale nepríjemný vietor," dodáva Jarošová. Vietor južných smerov do 25, sa bude od západu meniť na západný až severozápadný do 30, na západe postupne v nárazoch okolo 45 km/h.

Pokles dennej teploty

Na budúci týždeň to už na Slovensku vyzerá na príchod skutočnej jesene. Bude prevládať premenlivé, daždivé počasie, pri ktorom sa už od výšky asi 1 000 m objaví sneženie. Denná teplota už citeľne klesne, musíme byť pripravení na interval od 7 do 14 °C.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy