Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Keď draci ovládnu nebo, pozrite sa...
Zdielať na

Keď draci ovládnu nebo, pozrite sa...

CEROVÁ / Dnešná mládež je veľmi netrpezlivá. Deti v obci Cerová v okrese Senica si púšťali šarkany. Kvôli slabému vetru však deti stratili trpezlivosť. Šarkany preto vzali do rúk ich rodičia a starí rodičia. A bolo vidno, že návrat do detských čias im robí veľkú radosť.

Šarkana vyrobí za 3 hodiny

Pán Jaroslav Michalica z Cerovej robí šarkanov už 15 rokov. Podľa jeho slov správny rozmer šarkana je 90 krát 40 centimetrov. Jeho výroba mu trvala len 3 hodiny. V priebehu piatich rokov urobil už veľký počet týchto lietajúcich drakov.

Nebo nad obcou Cerová obsadilo asi dvesto šarkanov. Počasie však tejto akcii veľmi neprialo. "Nebol správny vietor, preto nešiel hore, ale teraz už lieta na oblohe," povedal Jaroslav Michalica.

Netrpezlivé deti

Keďže na oblohe bolo šarkanov neúrekom, dochádzalo aj k rôznym nehodám, laná sa zaplietli. Väčšinu drakov púšťali nakoniec dospelí. "Ocko má z toho radosť," povedala jedna malá súťažiaca. "Rodičia púšťame šarkany a deti sa len pozerajú," potvrdzuje jeden z rodičov detí.

Dnešné deti majú nedostatok trpezlivosti. "Z tých počítačov sú deti netrpezlivé, rozčuľovali sa," myslí si súťažiaca Tatiana. Počas súťaže došlo aj ku kurióznym situáciám. Že šarkan lieta, súťažiaci cítila v rukách, no kvôli hmle ho vôbec nevideli. Zaujímavosťou bolo, že kým šarkanov púšťali rodičia, ocenenia preberali deti.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy