Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
SRDCE PRE DETI: Nakrúcanie prekazil zlodej, okradol štáb
Zdielať na

SRDCE PRE DETI: Nakrúcanie prekazil zlodej, okradol štáb

BRATISLAVA / Štáb televízie JOJ okradli. Z auta, ktoré malo dopraviť náš tím k chorému chlapcovi, ukradli drahú techniku. Riadne to skomplikovalo prípravu programu Srdce pre deti, ktorý pomáha bezbranným deťom. Nakrúcanie sme dokonca museli zrušiť. Ale nebojte sa, Srdce pre deti bude už o pár týždňov.

Krádež na benzínke

"My sme odstavili auto na benzínke, podvedome sme si mysleli, že sme pod kamerami, sme v bezpečí ale neboli sme," hovorí kameraman Stanislav Gužák.

Štáb zparkoval na benzínke. Vodič auto zamkol a prešli iba niekoľko metrov od neho aby sa občerstvili. Zlodeji však zrejme použili rušičku signálu, aby sa auto nezamklo. A nie len to. Zrejme použili aj svoje auto, aby zatienili výhľad. Stačila tak chvíľa a bolo po všetkom.

Zmizla drahá technika

Auto však parkovalo práve mimo zorného uhlu bezpečnostných kamier. Ukradli plný zvukárov kufrík. "Látkovú brašňu na fotoaparáty, 1 ks mixážneho pultu, 3 ks mikroportov, 1 ks slúchadiel, 4 ks veterných krytov, kabeláž a 19 ks alkalických batérií," upresnil hovorca Krajskej polície v Bratislave Michal Szeiff.

Stačilo 5 minút nepozornosti a rýchla káva na benzínke vyšla poriadne draho. Z benzínky odišli s pokojným svedomím. Že niečo nie je v poriadku si všimli až o niekoľko kilometrov ďalej. Keď si kolegyňa Veronika chcela odložiť veci do kufra, zvukár si všimol, že mu chýba jeho brašňa. Vtedy už volali políciu a bokom išiel aj jeden z pohnutých príbehov programu Srdce pre deti.

Ku chlapčekovi už nedorazili

"Najviac mi na tom vadilo to, že sme museli zrušiť výrobu, čakal nás jeden malý chlapček," hovorí reportérka TV JOJ Veronika Tóthová. "Vyložili sme všetky veci. Mysleli sme, že to niekto založil," dodal Stano Gužák. Zlodej, či zlodeji boli zjavne rýchli a veľa času nemali. Vzali prvé čo im prišlo pod ruku. Pritom hneď vedľa bola kamera za desaťtisíce. Teraz majú brašňu plnú zvukárských káblov. "To čo zobrali im je nanič a nám to veľmi chýba," hovorí Veronika Tóthová.

"Uvedeným konaním vznikla celková škoda krádežou vo výške 5 000 EUR," uviedol Michal Szeiff. Presne na tom istom mieste vo štvrtok zlodeji urdeli dvakrát. Napriek všetkému štáb chce veriť, že aj títo ľudia majú srdce pre deti. "Vráťte nám to," vyzvala reportérka Veronika Tóthová.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Joppa_Martin_Šatan_Srdce pre deti

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy