Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Srdce pre deti opäť pomáhalo. Maličkí boli v cirkuse
Zdielať na

Srdce pre deti opäť pomáhalo. Maličkí boli v cirkuse

BRATISLAVA / Projekt Srdce pre deti nie je iba jeden emotívny televízny večer. O deti s ťažkým osudom sa dobrí ľudia zaujímajú celý rok. Tentoraz sa Novému času s Nadáciou Pontis podarilo zorganizovať pre deti návštevu veľkolepého cirkusu.

Videli to, čo by si inak nemohli dovoliť

Saltá, otočky, akrobacia v každej sekunde vystúpenia. O tom je kanadský Slnečný cirkus, ktorý je momentálne v Bratislave. Rodiny, ktoré má v hľadáčiku Srdce pre deti, mohli vidieť to, čo by si nikdy nemohli dovoliť.

"Dnes mohli tieto rodiny prísť na úplne iné myšlienky. Práve na takomto skvelom vystúpení, akým jednoznačne Cirque du Soleil je," tvrdí Juraj Ondrejčík z Nadácie Pontis. 

Na chodbe si niektoré kúsky skúšali

Každodenný zápas o strechu nad hlavou či o prežitie. Niekedy boj s ťažkými chorobami. Šesťdesiat detí a ich rodičia boli na chvíľu v inom svete. Deti z krízového centra či z detského domova do poslednej chvíle netušili, čo ich čaká.

Bolo to totiž jedno veľké prekvapenie. Zasmiali sa aj tí najmenší, no v akrobatoch sa videli aj niektoré staršie deti. Dokonca sa niektorí inšpirovali. "V chodbe, keď už sa vyprázdnil priestore, niektoré si tie akrobatické kúsky skúšali," dodáva ďalej Ondrejčík. VIAC O PROJEKTE SRDCE PRE DETI TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

parasport24.sk/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy