Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Osirelým sestrám z Prešova pomohli dobrí ľudia
Zdielať na

Osirelým sestrám z Prešova pomohli dobrí ľudia

PREŠOV / Zdenke, Žanete, Vlaďke a najmladšej 10-ročnej Aničke pripomínajú ich mamu už len fotografie. V polovici leta nečakane podľahla zákernej rakovine. Odvtedy mali jej opustené deti problém s prežitím. Na raňajky sa delili o jeden jogurt. Našťastie, dobrí ľudia ešte nevymreli.

Organizátori akcie pripravili prekvapenie

Bezsenné noci plné obáv sa napokon premenili na nečakané prekvapenia. Dievčatám sa život otočil o 180 stupňov. Už nad nimi nevisí otáznik a obavy, z čoho budú žiť. O všetko sa postarali dobrí ľudia na Domaši.

"Už nie sme hladné, ba dokonca si môžeme kúpiť aj nejaké oblečenie," hovoria dievčatá. Letné akcie počas prázdnin sa dajú počítať na stovky. Čo tak spojiť príjemné s užitočným, tak ako to urobili na Miss Domaša. Tu pre dievčatá pripravili organizátori prekvapenie.

Mama chcela, aby sme zostali pokope

Finalistky sa rozpŕchli medzi divákov a tí mali možnosť prispieť sirotám na živobytie. "Chcem sa poďakovať všetkým dobrým ľuďom," verejne ďakuje Zdenka. Vyzbieralo sa dokopy 725 eur.

"Škola je predo dvermi, dievčatá potrebujú tašky, zošity, topánky. Mamkin sen bol, aby sme zostali pokope," dodáva Zdenka.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy