Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Štyri dievčatá prišli o mamu, pomohli im neznámi ľudia
Zdielať na

Štyri dievčatá prišli o mamu, pomohli im neznámi ľudia

PREŠOV / V živote je to tak, že až keď vidíme trápenie cudzích ľudí zistíme, že naše vlastné problémy nie sú vôbec podstatné. 4 dievčatá prišli o svoju ťažko chorú mamu. Teraz sa musia životom prebíjať samé. Našťastie sa nájdú ľudia, ktorí radi pomôžu. A o tom je aj projekt Srdce pre deti, ktorý mladé Prešovčanky v tom najhoršom nenechá.

Jeden jogurt pre 4 dievčatá

Už viac ako dva týždne listujú dievčatá v albume fotografií a spomínajú na svoju mamku, ktorá ich po zákernej chorobe opustila. Život im dáva poriadne zabrať. "Keď zatvorím oči, stále ju vidím pred očami," hovorí dcéra.

Všetko zostalo na pleciach najstaršej Zdenky, ktorá bola aj pri poslednom mamkinom výdychu. Nie je večer, aby ho nepreplakala. Sestrám totiž nedokáže zabezpečiť ani to základné. Jedlo, aby neboli hladné. 4 dievčatá sa na raňajky delili s jedným jogurtom.

Chýbajú im najmä postele

Bývajú síce v sociálnom byte, ale vo vojenských podmienkach. Byt potrebuje rekonštrukciu. Dievčatám chýba aj základné vybavenie, ktoré si žiaľ nemôžu dovoliť. "Nám tu chýbajú najmä postele," hovorí Zdenka. Navyše dievčatá neboli ďalej, ako je značka ich rodného mesta Prešov. Vďaka dobrým ľuďom zažili to, o čom snívali už dlhé roky - normálne prázdniny, ako má väčšina detí.

"Tento príbeh nás s manželkou veľmi dojal a chceme im aspoň takto spestriť život," hovorí majiteľ strediska Tíšava Pavol Pelák. Dievčatá si užili aj vďaka Pavlovi dovolenku na Domaši. Niekto im tam aj tak stále chýbal. Mama...

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy