Jasno
15°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Adrianka (11) s vypichnutým očkom: Neplačte, mohla som aj zomrieť
Zdielať na

Adrianka (11) s vypichnutým očkom: Neplačte, mohla som aj zomrieť

BRATISLAVA / Neplačte, mohla som aj zomrieť. Tak takýmito slovami upokojuje 11-ročná Adrianka svojich rodičov vždy po návšteve nemocnice. Na prestávke v škole jej totiž po hádke spolužiakov kružidlo vypichlo oko. Príbeh už zo spravodajstva TV JOJ poznáte. Ozýva sa verejnosť aj Srdce pre deti. Pomôcť chcú mnohí...

Vrátenie zraku nemožné...

"By sme sa chceli poďakovať pánom doktorom a celému zdravotníckemu personálu, čo spravili pre našu dcéru a doposiaľ pre ňu robia," ďakuje lekárom v nemocnici v Ružinove. Zrak jej tu permanentne sledujú špecialisti. Podstúpila už 4 náročné operácie.

Podľa tunajších lekárov je realita krutá. Prinavrátenie zraku nie je možné. Do úvahy prichádza jedine estetický rozmer. Rodičia sa s tým ale nevedia zmieriť. Ábelovci sa nevzdávajú. Pre svoju dcéru sú odhodlaní urobiť všetko.

Osudné kružidlo

Osudným sa malej Adrianke stalo to, že sedela v prvej lavici. Kružidlo letiace triedou jej prepichlo oko. Dievčatko je pritom jediný poklad rodičov. Preto trvalo mesiace, kým sa spamätali. Nabrali odvahu a podelili sa o svoje trápenie. Po zverejnení sa ozvalo niekoľko divákov TV JOJ a čitateľov Nového času. Odporúčate špecialistov, či kliniky v zahraničí. Pomôcť je pripravené aj Srdce pre deti.

Pomôcť chce aj Srdce pre deti

"V Srdci pre deti už o tomto veľkom nešťastí vieme, zároveň veríme, že v spolupráci s rodinou aj s odborníkmi bude možnosť pomôcť veľmi konkrétne a to čo najskôr," reagovali z Nadácie Pontis.

Adrianka sa s nešťastím vyrovnáva lepšie ako jej rodičia. Rozhovor zatiaľ odmietla, hoci ju televízia láka. Svojimi úspechmi pritom udivuje mnohých. "Najradšej tancujea hrá na gitare v poslednej dobe. To ju najviac chytilo," prezradila Adriankina mama.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy