Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tomáško (2) zo Srdca pre deti robí (po)kroky! Aj vďaka Vám!
Zdielať na

Tomáško (2) zo Srdca pre deti robí (po)kroky! Aj vďaka Vám!

BRATISLAVA / Srdce pre deti sa už druhýkrát vo svojej krátkej dvojročnej histórii stalo programom roka. Naši kolegovia, ktorí ho pre vás pripravujú, sú v kontakte s malými hrdinami po celý rok a sledujú, ako sa im darí. Veronika Tóthová sa vybrala za 2,5-ročným Tomáškom, ktorý sa urputne snaží dobehnúť svoje dvojča Miloška. Chce sa naučiť chodiť!

S oporou už prejde cez telocvičňu

Dnes má Tomáško už 2 roky aj 7 mesiacov. Vyrástol o tri centrimetre, zosilnel a stále je také "usmievavé slniečko." A dôvod k radosti má aj jeho mama. "Z tých dvoch krôčkov je teraz už celá telocvičňa krokov," hovorí s úsmevom Silvia Kupcová.

Tomáško už totiž naozaj dokáže prejsť celú telocvičňu. Len za pomoci detského kočíka, v ktorom vozí bábiku.  "Má ešte stále strach pustiť sa do priestoru. Tento problém ešte riešime alternatívne, tým, že dostane kočík s bábikou a nejakou záťažou. A potom už je schopný tie kroky robiť," vysvetľuje neurológ MUDr. Gabriel Grnáč.

Rozviazal sa mu aj jazyk

Tomáško už začal aj oveľa viac komunikovať. V rehabilitačnom zariadení je už  tretí raz v tomto roku a jeho lekári aj mamina sú veľmi spokojní s tým, ako napreduje.

"Mám slzy v očiach, keď ho už vidím, ako bude behať na dvore s loptou," hovorí šťastná mamička Silvia Kupcová. Ďalší pobyt čaká Tomáška, vďaka Srdcu pre deti a teda vďaka vám, už v máji. Možno už o tých pár týždňom nebude kočík potrebovať.

"Čakáme už naozaj iba na ten moment, keď kočík odsunie a pustí sa do priestoru a do života " dodáva s optimizmom neurológ MUDr. Gabriel Grnáč. VIAC O PROJEKTE SRDCE PRE DETI TU.

Srdce pre deti 2012 vyvrcholilo 2. 12. na TV JOJ. Pomôžete darcovskou SMS za 5 eur na číslo 871. ĎAKUJEME!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy