Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Srdce pre deti 2012. Klára zomrela, zomrela ráno pred vysielaním...
Zdielať na

Srdce pre deti 2012. Klára zomrela, zomrela ráno pred vysielaním...

Keby vám niekto povedal, že sa vám v živote splní všetko, čo ste chceli, ale že to bude trvať len štyri roky a potom bude koniec, chceli by ste to? Som si istá, že keby sa to niekto pred štyrmi rokmi opýtal Kláry Oláhovej, povedala by áno. Toto je smutný príbeh zo Srdca pre deti 2012. Pohľadom reportérky Veroniky Tóthovej...

Vidieť tak vyrastať vlastné deti...

18 rokov túžila s manželom po dieťati. 18 rokov verila. 18 rokov dúfala. Tak veľmi, že sa im nakoniec narodili trojičky. Užila si ich štyri roky. Vlastne nie. Užila si ich len dva z tých štyroch rokov. Pretože pred 2 rokmi jej na maternici objavili nádor. Ale aj vtedy verila, že to bude dobré. Mala predsa všetko, čo kedy chcela – muža, ktorý ju veľmi ľúbil, neodišiel, keď to vyzeralo, že nikdy nebudú mať spolu dieťa.

Dva roky bojovala o to, aby svoje deti videla vyrastať. Keď som s ňou v septembri hovorila, už to vedela. Vedela, že boj sa končí, cítila to. A bála sa. Nie o seba. O svoje tri deti. Hovorila mi, že vždy večer, keď ich uspí – to bolo to posledné, čo ešte vládala – sa na nich díva ako spia a myslí na to, aké budú o pár rokov. O pár rokov, keď tu už ona nebude.

Strašná hra osudu

Čo bude s jej najväčším splneným snom – jej milovanými deťmi. Ten najväčší sen sa jej splnil – mala deti. Ale desiatky a stovky takých tých na prvý pohľad obyčajných snov alebo želaní – vidieť ich prvýkrát so školskou taškou na chrbte, chodiť s dcérkou na tanečnú a s chlapcami na futbal, alebo sa vybrať na výlet do ZOO, kde nikdy neboli, na tie už akosi nezvýšilo. Času a šťastia. Klára by na to povedala, že si to svoje šťastie vybrala naraz. A hneď trikrát.

Mamy by nemali umierať, kým ich ich deti potrebujú. Klára zomrela v nedeľu ráno...

Srdce pre deti 2012 vyvrcholilo 2. 12. na TV JOJ. Pomôžete darcovskou SMS za 5 eur na číslo 871. ĎAKUJEME!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy