Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Srdce pre deti. Výrostkovci ďakujú za pomoc
Zdielať na

Srdce pre deti. Výrostkovci ďakujú za pomoc

Vyrostkovci žijú v dedinke pri Michalovciach. Otec chodí zarábať na týždňovky, mama je doma na polovičnom invalidnom dôchodku po pracovnom úraze. Ich príjem bohužiaľ nestačí ani na základné potreby pre ich dcérky. Prostredníctvom projektu Srdce pre deti sa preto obrátili na vás a vy ste im pomohli.

Deti sa nemali kde učiť

Malá Gabika má so sestrou konečne detskú izbu akú si zaslúžia. Radosť im robia nové stoličky, skrine a písacie stoly. "Tu som sa učila a tu mám novú tašku," hovorí školáčka Gabika. Ešte cez prázdniny bola izba sestier takmer úplne prázdna. Projekt Srdce pre deti pomohlo v pravý čas. "Deti sa nemali kde učiť. Učili sa v kuchyni pri jednom veľkom stole," hovorí matka Martina Vyrostková.

Peniaze slúžia aj na zakúpenie školských potrieb či na úhradu stravy a cestovného do školy. Sestry sa za to odmeňujú tým najlepším spôsobom, hoci za vzdelaním denne precestujú takmer 60 kilometrov. "V žiackej knižke už má pomaly zapísanú už aj druhú stranu, samé jednotky," hovorí pyšná mama.

Zázrak pre 5-člennú rodinu

Pre 5-člennú domácnosť je to doslova zázrak. Rodičia sa snažia pre svoje deti urobiť čo môžu no zarobiť viac peňazí sa im nedarí. Ľuďom ktorí im pomohli preto zo srdca ďakujú. "Nie, nie, nie. Ja by som im nevedela zabezpečiť samostatne s manželom. My Vianoce máme také, že ešte aj vianočný stromček ledva stojí," dodáva Martina.

Do posledného centu

V ročníku 2011 Slováci šokovali. A to doslova! Veď sa vyzbieralo 748 520 eur. Charitatívny nápad však vznikol podstatne skôr - v roku 1978. A to kvôli deťom, ktoré zomreli na nemeckých cestách. Ako sa použili peniaze vyzbierané na Slovensku? SLEDUJTE TU.

Televízia JOJ a denník Nový Čas garantujú, že peniaze pôjdu do posledného centu rodinám a ľuďom, ku ktorým bol osud mimoriadne krutý. Správcom zbierky je nadácia PONTIS a jej Dobrá krajina.


Srdce pre deti 2012 vyvrcholilo 2. 12. na TV JOJ. Pomôžete darcovskou SMS za 5 eur na číslo 871. ĎAKUJEME!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy