Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marcel odmietol dať úplatok, zadržali mu kamión
Zdielať na

Marcel odmietol dať úplatok, zadržali mu kamión

UŽHOROD/MICHALOVCE / Vodiči kamiónov to na Ukrajine nemajú ľahké. Nezmyselné úplatky, akože na kávu, sú tam celkom bežné. Šofér jedného slovenského kamiónu sa ale proti tomu rozhodol bojovať. Na colnici v Užhorode sa mu za to patrične odmenili.

Všetci vedia o tom, čo sa deje

"Áno, všetci vedia o tom. Ale všetci mlčia," hovorí vodič kamiónu Marcel. Kamión stojí na hraniciach už týždeň. Dôvodom má byť vymyslená pokuta. Kontrolóri si slovenský kamión zrejme vopred vytipovali.

Je totiž vysoko pravdepodobné, že cudzinec je pre nich ľahká korisť. "Im šlo vlastne dostali peniaze do vrecka. Napríklad zo Slovinca oni stiahli sebe do vrecka 200 eur," hovorí Marcel.

Ukrajinci narazili na nečakaný odpor

Ukrajinci ale v tomto prípade narazili na nečakaný odpor. Vodič kamiónu si dokonca najal právnika a dúfa v spravodlivý verdikt súdu. "Nezákonný postup z ich strany a môže to uzavrieť, zamietnuť," hovorí Marcel.

"Pokuty sú zaznamenané na sumu 20 700 hrivien, čiže okolo 2 000 euro," tvrdí Marcel. Toto je vraj jediné možné riešenie. Tí čo najprv zaplatili a až potom sa súdili vraj napriek úspechu peniaze nikdy nevideli. "Český prepravca tiež zaplatil pokutu, vyhral súd ale mu napísali vyjadrenie, že keď sa naplní štátna pokladňa až vtedy mu vyplatia peniaze. A to môže byť za päť rokov, za desať rokov," dodáva Marcel.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy