Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Príves sa prebúral dôchodkyni (71) do spálne!
Zdielať na

Príves sa prebúral dôchodkyni (71) do spálne!

NITRA / Príves, plný betónových tvárnic vletel do spálne 71-ročnej dôchodkyni. Nehoda sa stala vo Výčapoch - Opatovciach. V dome zostala veľká diera a zdemolovaný nábytok.

Príves zdemoloval dom

Na mieste nehody to vyzeralo naozaj hrozivo. Za všetko môže odtrhnutý príves nákladného auta. Ten vyletel na chodník, preletel cez bránu a smeroval do rodinného domu. "Za jazdy sa mi príves proste odlomil," hovorí vodič kamiónu. "Príves predbehol šoféra. Keď to zbadal, zabrzdil až 100 metrov za tým," hovorí sused dôchodkyne.

Odtrhnutý príves prerazil múr a skončil až v spálni. Vo vnútri je všetko zdemolované. "Padli obrazy a aj postele sú odtiahnuté," hovorí majiteľka domu Božena Gregušová. "Bol to veľký rachot, hneď som utekala von. To je veľká katastrofa!" Opísala nešťastné udalosti suseda dôchodkyne.

Dôchodkyňa mala obrovské šťastie

Susedia mali strach o 71-ročnú dôchodkyňu, ktorá v dome býva sama. Tá bola našťastie v kuchyni a robila si večeru. "To bol ohromný náraz, keby som tam bola spala,  tak ma ten náraz zabije," myslí si majiteľka domu.

Vlečka  bola plne naložená betónovými tvárnicami a tie zahatali aj vstup do domu. Pani Božene bolo pri tomto pohľade jasné, že sa druhý krát narodila.

Dom sa mohol zrútiť

Aby mohli príves hasiči vytiahnuť, celý náklad museli z neho ručne vyložiť von. "Približne 12 paliet betónových tvárnic," dodal Marián Botka, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Nitra.

Príves opatrne ťahali z izby von. Pri prudšom pohybe sa časť domu mohla aj zrútiť. O tom čo s ním bude ďalej musí rozhodnúť statik.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy