Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Peklo cestou na odpust. Autobus zhorel na šrot
Zdielať na

Peklo cestou na odpust. Autobus zhorel na šrot

SNINA / Pri Snine v nedeľu napoludnie začal horieť idúci autobus s veriacimi. Tí cestovali na odpustovú slávnosť do neďalekej obce Príslop. Už počas jazdy vraj bolo cítiť dym. Šofér zastavil, aby zistil, čo sa deje. V tej chvíli však začali zo zadnej časti šľahať obrovské plamene.

Ľudia zo zadymeného autobusu rýchlo utekali. Dráma však začala v okamihu, keď kvôli zlému telefónnemu signálu nebolo možné privolať hasičov. Šokovaný vodič autobusu netuší, čo sa stalo. "Nič neviem, nič neviem," hovorí vodič autobusu.

Svedok: plameň až 5 metrov nad autobus

"Až 5 metrov vyše autobusu bol plameň, bolo to všetko zamorené. No všetko čierne. Ale autobus zhorel celý, ani jedno okno nič, celý zhorel," hovorí veriaci, ktorý sa nachádzal v autobuse.

Dym vraj bolo v autobuse cítiť už počas jazdy. Šofér preto zastavil pri ceste, aby zistil, čo sa stalo. Zo zadnej časti však zrazu začali šľahať plamene. "Možno, že nafta niekde tiekla a cyhtilo...," hovorí František Mega, majiteľ autobusu.

Cestujúci rýchlo z autobusu utekali. Oheň ničil všetko. Sedadlá, pneumatiky aj okná. Do zúfalstva sa však vodič dostal vo chvíli, keď zistil, že kvôli zlému signálu nemôže zavolať hasičov.

Hľadal pomoc v dome, nemali vodu

Pomoc preto hľadal v jedinom dome, ktorý pri ceste stojí. Prišla však ďalšia rana, domáci nemajú vodu. Ich studňa je takmer prázdna. "Niet, veď sa pozrite do studne ako tam je s vodou. Na hasenie vám treba cisternu, tak čo tam vedro vody. S vedrom nespravíte nič," hovorí obyvateľ domu.

"Pravdepodobne príčinou vzniku požiaru je technická porucha na elektroinštalácii," uviedol riaditeľ OR HAZZ Humenne Peter Tričák.

Pre veriacich prišiel na odpustovú slávnosť náhradný autobus. Zhorený vrak podľa slov majiteľa už nemá zmysel opravovať. "To dáme do šrotu, to už neopravíme," dodáva Mega.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články