Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Na Slovensku objavili najväčšie drogové hniezdo
Zdielať na

Na Slovensku objavili najväčšie drogové hniezdo

MICHALOVCE / V stredu sa uskutočnila veľká protidrogová razia na Zemplínskej Šírave. Budova, ktorá pôvodne slúžila ako školiace stredisko, sa zmenila na pestovateľské centrum marihuany. Išlo o dokonalé maskovanie, keďže počas letnej sezóny okolo nej prechádzali tisícky turistov, ktorí si nič podozrivé nevšimli.

Najväčšie laboratórium

Protidrogová razia Národnej kriminálnej agentúry na Zemplínskej Šírave odhalila vo vnútri nenápadnej budovy veľké množstvo rastlín marihuany.

"V jednom z objektov v chatovej oblasti na Zemplínskej Šírave bolo zriadené interiérové laboratórium na výrobu marihuany. Pravdepodobne ide o doposiaľ najväčšie odhalené laboratórium v strednej Európe," uviedol hovorca Prezídia policajného zboru SR Michal Slivka.

Kamióny plné drog

Už od utorňajšieho večera osemdesiat policajtov prehľadávalo okolie aj interiér chaty. Množstvo tovaru, ktoré z budovy vyniesli, odvážali na expertízu až 3 kamióny. Podľa našich informácii sa malo laboratórium nachádzať na dvoch poschodiach. Na prízemí mal byť sklad, kde umiestňovali vypestovanú marihuanu.

Zatiaľ nikoho neobvinili

"Okrem 500 gramov sušiny sme zaistili aj 5 samopalov rôznych vzorov a samotné zariadenie laboratória, ako sú ventilátory, vzduchotechnika, špeciálne osvetlenie s príslušenstvom, ohrievače, hnojivá a chemikálie spolu s ďalšími súčasťami," upresnil Slivka.

Pestovatelia marihuany používali najmodernejšiu techniku a aby neboli nápadní, zakryli všetky okná nepriehľadnou fóliou. Kto túto plantáž zriadil zatiaľ známe nie je. Polícia totiž ešte nikoho neobvinila.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy