Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muž vypaľoval trávu, podpálil chatu a tri hektáre viníc
Zdielať na

Muž vypaľoval trávu, podpálil chatu a tri hektáre viníc

TREBIŠOV / V pondelok večer horelo vo viniciach neďaleko hraňskej hory v trebišovskom okrese. Pri vypaľovaní suchej trávy tam vznikol požiar, ktorý bolo vidieť až pri Trebišove. Okrem profesionálnych hasičov išli hasiť aj dobrovoľníci.

Vypaľoval trávu

Trebišovskí hasiči dostali hlásenie, že horí poľovnícka chata na hraňskej hore. Medzitým sa požiar rozšíril až na novosadské vinice. Majiteľ pozemku síce ohlásil, že chce vypaľovať suchú trávu, nerátal však s tým, že oheň vzbĺkne do takých veľkých rozmerov.

Príchod hasičov na miesto požiaru sťažoval náročný terén. Oheň sa rýchlo šíril aj vplyvom mierneho vetra a zasiahol územie o rozlohe troch hektárov.

Pomáhali dobrovoľníci

"Trebišovskí hasiči požiar lokalizovali a zlikvidovali do dvoch hodín. "Na uhasenie požiaru bol použitý vysokotlaký prúd a jednoduché hasiace prostriedky," uviedol veliteľ zásahu Milan Kudrec.

Hasičom pomáhalo pri práci aj niekoľko dobrovoľníkov z obce Novosad. "Keď sme videli oheň, zobrali sme lopaty a išli sme hasiť," povedal dobrovoľný hasič Jozef Tomko. Hasiči kvalifikujú tento skutok ako priestupok na úseku ochrany pred požiarmi.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy