Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO. Veľký požiar pri Kežmarku. Pomáhajú aj dobrovoľníci
Zdielať na

VIDEO. Veľký požiar pri Kežmarku. Pomáhajú aj dobrovoľníci

KEŽMAROK / V obci Bušovce v okrese Kežmarok horeli v noci zo soboty na nedeľu tri hospodárske budovy. Požiar ohrozoval aj okolité rodinné domy. Oheň bol taký silný, že ho bolo vidno na vzdialenosť niekoľkých kilometrov.

Vstávajte, horí

Požiar si všimli okoloidúci ľudia okolo 4-tej hodiny ráno. Zalarmovali hasičov a zvonili na okolité domy. "Vstávajte! Horia vám stodoly!" V plameňoch boli tri veľké hospodárske budovy, ktoré boli pristavené priamo pri rodinných domoch. Hrozilo, že sa oheň rozšíri aj na okolité domy. "V obci je nasadených 16 hasičov, sedem kusov hasičskej techniky a s hasením pomáhajú aj dobrovoľníci," uviedol operačný dôstojník linky 112. Z jedného z domov hasiči zachraňovali staršiu paniu, ktorú následne previezli do nemocnice na pozorovanie.

Oheň nie je pod kontrolou

Evakuovali aj hospodárske zvieratá, ktoré sa nachádzali v horiacich budovách. Oznámenie o požiari dostali operační dôstojníci asi o 3.45 h a odvtedy sa hasiči snažia požiar uhasiť. Podľa operátora linky 112 nie je zásah ukončený ani po takmer siedmich hodinách hasenia, predbežná škoda sa odhaduje na asi 100 000 eur. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Téme sa venuje reportérka Zuzana Pojedincová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy