Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Požiar v detskom domove! Život detí ohrozil podpaľač
Zdielať na

Požiar v detskom domove! Život detí ohrozil podpaľač

RUŽOMBEROK / Deti z detského domova v Likavke pri Ružomberku zažili v noci z pondelka na utorok šok. Krátko po druhej hodine ich zobudila vychovávateľka, ktorá si všimla, že nad ich izbami horí strecha. Zarážajúce na celom prípade je, že požiar založil podpaľač.

Nočná skaza

Hasiči prišli na miesto požiaru v noci okolo druhej hodiny. Zo strechy šľahali obrovské plamene a horelo celé podkrovie. Deti sa našťastie podarilo dostať zo svojich podkrovných izieb do bezpečia. Plamene sa dostali aj do strešnej konštrukcie, hasiči sa k nim dostali len veľmi ťažko. Na noc deti prichýlia susedia.

Požiar deti rozdelí

Najhoršie je, že požiar niekto založil úmyselne. Plamene sa na strechu rozšírili z auta, ktoré podpálil zatiaľ neznámy podpaľač. Auto využívali zamestnanci detského domova. Nezisková organizácia, ktorá domov prevádzkuje žiada o pomoc. Zima sa blíži, no finančné prostriedky na opravu chýbajú. 9 detí z detského domova by mali rozdeliť do viacerých ubytovacích zariadení. Spolu budú zrejme až po oprave strechy.  Prípad vyšetruje polícia.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy