Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ohnivá zábavka detí z osady. Hasia to, čo zapália...
Zdielať na

Ohnivá zábavka detí z osady. Hasia to, čo zapália...

HUMENNÉ / Tieto deti majú radosť z toho, že horí les. Mládež z Podskalky v Humennom hasičom potom ochotne pomáha hasiť to, čo najprv zapáli.

Deti majú z požiaru radosť

Na jednej strane územie európskeho významu s druhým stupňom ochrany, na druhej strane Humenský Sokol, prírodná rezervácia s piatym, teda najvyšším bezzásahovým stupňom. To však pre osadníkov podľa všetkého neznamená nič a od zábavky ich to neodradí.

"Majú radosť z toho," hovoria obyvatelia Podskalky. Potešenie to však nie je pre hasičov. Tí majú čo robiť so samotným hasením. "Veliteľ zásahu počas zdolávania požiaru, môže nariadiť osobám, ktoré sú tam prítomné, aby uvedený priestor opustili," informuje riaditeľ HaZZ Peter Tričák.

Vypálili už viac ako 25 hektárov

To ale nepomáha. Hasenie sa totiž deťom z osady zakaždým postará o zábavu. Len pokiaľ ide o lúky, podarilo sa im vypáliť minimálne 25 hektárov. A ani sa tým netaja. Nerobí im problém hasiť ani vlastným oblečením. A tak je to takmer zakaždým.

Hasiči už vedia, čo ich pri likvidácii požiaru v blízkosti osady čaká. Ak by si však so samozvanými pomocníkmi nevedeli dať rady, majú ešte jedno riešenie. "V prípade, ak výzvu veliteľa zásahu neuposlúchnu, veliteľ zásahu môže o súčinnosť požiadať policajnú hliadku," dodáva Tričák.

Téme sa venuje Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy