Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Oheň pripravil Emila o všetko. Zachránili ho psy
Zdielať na

Oheň pripravil Emila o všetko. Zachránili ho psy

ROŽŇAVA / Za necelých 30 minút prišiel pán Emil o všetky veci, ktoré mal uskladnené v obci Čierna Lehota pri Rožňave. Z drevenej stodoly zostalo po pol hodine zhorenisko. Majiteľ v nej mal odstavené aj auto. Pri hasení požiaru pomáhali aj dobrovoľníci.

Zachránili ich psy

V čase požiaru spala rodina v dome vedľa horiacej stodoly. Majiteľ tvrdí, že pred rozšírením ohňa ich zachránili psy. "Naše psy začali štekať, stodola bola už v plameňoch," hovorí majiteľ domu Emil Pukanský.

Z čoho požiar vznikol nikto netuší, stodola však bola celá z dreva. Plamene ju pohltili v priebehu niekoľkých minút. "Celá hospodárska budova bola v plameňoch," povedal veliteľ zásahu Marián Bašták.

Rýchla skaza

Keďže stodola sa nachádzala vo dvore rodinného domu, hasiči museli ťahať hadice viac ako sto metrov od odparkovaných cisterien. Budova sa celá zrútila, okrem iných vecí v nej bolo odstavené aj auto, ktoré ostalo zavalené. "V budove bola slama, dosky, drevo a jedno auto," dodal Marián Bašták. Všetko však zhorelo.

Hospodárska budova, veľká ako rodinný dom, sa v priebehu necelej pol hodiny premenila na kopu zhoreného dreva. To museli hasiči píliť a prehádzať aby sa dostali ku skrytým ohniskám. "Použili sme aj termokameru, aby sme našli skryté ohniská," uviedol veliteľ požiarneho zásahu. Tri cisterny s viac ako 10-timi mužmi ostali pri stodole až do skorých ranných hodín. Museli sa uistiťi, že ohniská sa opäť nerozhoria.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články