Polojasno
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Úmysel či porucha? Vplyvnému Bratislavčanovi zhorelo auto
Zdielať na

Úmysel či porucha? Vplyvnému Bratislavčanovi zhorelo auto

BRATISLAVA / Po Danielovi Danglovi prišiel o auto ďalší producent. Známeho televízneho režiséra a producenta Tomáša Eibnera nadránom zobudil nepríjemný telefonát. Nechýbalo veľa a okrem auta mohol prísť aj o firmu v Slávičom údolí.

Auto slúžilo na firemné účely

Auto začalo horieť nadránom, v prednej, motorovej časti. Pod prístreškom stálo takmer tri hodiny s vypnutým motorom. "O tretej nám už volali, že vlastne horí skoro celý dom," hovorí producent Tomáš Eibner.

Požiar nahlásili hasičom susedia. Len vďaka rýchlej lokalizácii sa oheň nerozšíril z dreveného prístrešku na dom. Na Starých Gruntoch sídli produkčná firma, ktorá rovnako ako zhorené auto patrí známenu slovenskému režisérovi a producentovi, ktorý sa podieľal aj na mnohých televíznych projektoch Jojky. "To auto slúžilo na firemné účely, bolo to čierne Volvo," hovorí Eibner.

Dopoludnia si vozidlo obhliadli a nafotili kriminalisti, zobrali taktiež odtlačky prstov z poškodenej brány. Celý deň nebolo jasné, či auto niekto úmyselne podpálil, alebo išlo o nezvyčajnú technickú poruchu. "Tak podozrení je tu niekoľko, chvalabohu, že sa nikomu nič nestalo," dodáva Eibner.
Eibner.

Mohol to byť skrat v aute aj elektronike...

Majiteľovi po nočnom požiari vznikli škody, ktoré sa budú počítať v desaťtisícoch eur. Určiť presné príčiny požiaru, tu už je úloha pre zisťovateľov z kriminalisticko-expertízneho ústavu. "Mohol to byť skrat v aute, mohol to byť skrat niekde v elektronike, skrátka prúd, hocičo," myslí si Eibner.

Keďže polícia bez výsledkov expertíz nevedela jednoznačne vylúčiť podpaľačstvo, začala trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. "Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu zisťovania a nie je možné sa k nej vyjadriť," uviedol Marián Bugár, veliteľ zásahu.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

noviny.sk

Súvisiace články