Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dovolenku ukončilo horiace auto, záchranou bola pumpa
Zdielať na

Dovolenku ukončilo horiace auto, záchranou bola pumpa

TERCHOVÁ / 36-ročná Jana z Bratislavy mala obrovské šťastie. Spolu s deťmi mali namierené na dovolenku na Orave, no v Terchovej im začalo horieť auto. Keď zacítili dym, žena zastavila na čerpacej stanici.

Spod kapoty šľahali plamene

"Bratislavčanke začali preblikávať kontrolky, tak len zotrvačnosťou prešla na benzínovú pumpu," vysvetľuje pracovník servisu Juraj Trojan. Spod kapoty sa jej začalo najskôr len dymiť, keď ju utvorila, vyšľahli plamene.

"Deťom som povedala, aby vystúpili. Utekala som k pracovníčke čerpacej stanice, aby mi dala hasiaci prístroj," opisuje majiteľka auta Jana. Horiace auto si všimli aj chlapi, ktorí sa práve vracali z obeda, okamžite bežali žene na pomoc. "Sme tam bežali my, zobrali sme tu z vrátnice hasiaci prístroj a zahasili sme to," hovorí zamestnanec firmy Pavol Rusnák.

Pred dovolenkou auto bolo v servise

"Pri vozidlách nad 10 rokov sa to môže stať bežne," hovorí Trojan. 36-ročná matka dvoch detí však pred cestou nič nezanedbala, auto jej v servise skontrolovali. "Som vedela, že mám technický stav v poriadku na dlhšiu cestu," povedala Jana.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy