Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Potvrdené! Požiar v PKO nebola náhoda
Zdielať na

Potvrdené! Požiar v PKO nebola náhoda

BRATISLAVA / Máme nové informácie k požiaru budovy v areáli bratislavského PKO. Po dvoch mesiacoch polícia pokročila vo vyšetrovaní prípadu. Už je jasné, že horieť nezačalo náhodou. Na mieste požiaru vtedy zasahovali hasiči 10 hodín a oheň bolo vidieť na kilometre ďaleko.

Horel odpad?

Požiar vypukol v opustenej budove areálu PKO. Behom chvíle plamene zasiahli ďalšie dve budovy. Podľa zatiaľ dostupných informácií v objekte začali horieť odpadky. K nebu tak stúpal hustý stĺp dymu.

"Ja som prišiel do práce o 5-tej a vtedy to už poriadne horelo. Plamene boli obrovské," povedal svedok požiaru. Hneď po uhasení ohňa zahájili policajti vyšetrovanie. Zaujímali sa hlavne o to, či požiar niekto založil úmyselne. Po dvoch mesiacoch sú už o krok ďalej.

Príčina požiaru

"Podľa záverov znaleckého posudku, ktorými polícia už v súčasnosti disponuje, príčinou vzniku požiaru bolo nedbanlivé konanie pri manipulácii s otvoreným ohňom," upresnila hovorkyňa bratislavskej polície Katarína Považanová.

Podľa našich informácií pracujú vyšetrovatelia momentálne s verziou, že požiar založili s najväčšou pravdepodobnosťou bezdomovci. Tí sa mali v objekte zdržiavať a prespávať tam. Vyšetrovanie tak ešte zďaleka nekončí. Teraz sa policajti snažia vinníka vypátrať. "Vo veci vykonávame všetky potrebné úkony trestného konania s cieľom vec náležite objasniť," dodala Považanová. Výška škody,ktorú plamene spôsobili, zatiaľ nie je známa.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy