Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Požiar pri PKO. Chytil sa odpad v budove štátu
Zdielať na

Požiar pri PKO. Chytil sa odpad v budove štátu

BRATISLAVA / V noci na dnes sa rozhorel objekt v tesnej blízkosti bratislavského Parku kultúry a oddychu. Na mieste zasahovalo niekoľko desiatok hasičov s technikou. Oheň sa pravdepodobne chytil od odpadu, ktorý sa v miestnostiach nahromadil.

Oheň spôsobil odpad

Horiace objekty patrili štátu a sú súčasťou Výskumného ústavu vodného hospodárstva. A teda nepatria k Parku kultúry a oddychu (PKO). Podľa doterajších informácií, s ktorými pracuje aj polícia, požiar vznikol v samostatnom nepoužívanom objekte, odkiaľ sa následne rozšíril aj na budovu Výskumného ústavu vodného hospodárstva a športovú halu nachádzajúce sa v areáli PKO. 

Oheň na nábreží Dunaji nahlásili tesne pred treťou hodinou nadránom. Podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru asi päť minút po hlásení bola na mieste prvá hasičská hliadka.

Hľadali ľudí

Požiar v halách podľa predbežných správ hasičov spôsobilo vznietenie odpadu, ktorý sa v týchto budovách nachádzal. V halách sa podľa doterajších zistení nenachádzali žiadne osoby.

Podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR Silvie Jančovičovej hasiči zasahovali v dvoch zásahových úsekov, pričom museli ochladzovať a odvetrávať aj okolité objekty.

"Vzhľadom na rozsah požiaroviska bola zabezpečená na miesto kyvadlová doprava vody," uviedla hovorkyňa. Objekty boli odpojené od elektrickej energie.

"Od 6-tej bola v okolí v spolupráci s políciou odklonená doprava," informovala Jančovičová. Na mieste boli desiatky hasičov a techniky. "Zasahujúci hasiči prehľadávali aj objekty, zatiaľ však nie sú hlásené zistenia o výskyte osôb v objektoch, ani o prípadných zraneniach," dodala. škodu odhadli na 330- tisíc €.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy