Polojasno
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Požiar v Zlatých Klasoch má na svedomí miestny policajt
Zdielať na

Požiar v Zlatých Klasoch má na svedomí miestny policajt

ZLATÉ KLASY / Požiar skládky odpadov v Zlatých Klasoch už neohrozuje obyvateľov, zadymenie okolia však bude trvať ešte dlhší čas a už má svojho vinníka. Je ním obecný policajti, ktorý sa ku všetkému priznal.

Vinníkom obecný policajt

"Našiel sa aj vinník. Je to obecný policajt, ktorého vyšetruje polícia. K prípadu sa priznal, tvrdil, že sa to stalo neúmyselne," informoval zástupca starostu Oto Csicsay. Krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová sa k záležitosti nechcela vyjadriť. "Prípad je v štádiu vyšetrovania, nemôžeme poskytnúť informácie," povedala.

Podľa samostatného odborného inšpektora Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáša Bílika na skládke sa ešte stále vyskytujú lokálne ohniská. "Činnosť zasahujúcich jednotiek je od štvrtkových (1. 8.) ranných hodín pod velením riadiaceho dôstojníka KR HaZZ v Trnave. Likvidáciu požiaru sťažuje rôznorodosť odpadu a veľká plocha požiaroviska," ozrejmil.

Hasiči majú situáciu pod kontrolou

Momentálne sa za pomoci ťažkých mechanizmov odpad zhutňuje a zhromažďuje na jednu ucelenú plochu a zaváža sa zeminou. Ako dodal Bílik, situáciu majú pod kontrolu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy