Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. V Zlatých Klasoch horela skládka
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. V Zlatých Klasoch horela skládka

ZLATÉ KLASY / Požiar na nelegálnej skládke pri obci Zlaté Klasy v okrese Dunajská Streda už preveruje polícia. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, skládka začala horieť z doposiaľ presne nezistených príčin o 3:00.

Hasiči pokračujú míľovými krokmi

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Ak v priebehu vyšetrovania vyjdú najavo nové skutočnosti, prípad môže byť prekvalifikovaný na iný trestný čin. V tomto štádiu vyšetrovania nie je možné podať bližšie informácie. Polícia v súvislosti s požiarom spomalila v tomto úseku cestnú dopravu.

Hasiči postupovali v prípade požiaru skládky pneumatík pri obci Zlaté Klasy v okrese Dunajská Streda míľovými krokmi. Potvrdil to Marián Hruška z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Podľa jeho slov tam boli aj vo večerných hodinách miesta, kde sa dymilo. Hasiči sa teda presúvali práve tam. 

Horí skládka pneumatík

Na požiarovisko povolali aj jednotky z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Dunajskej Strede, hasičov z Okresného riaditeľstva HaZZ v Galante a Pezinku aj posily hasičov zo Zlatých Klasov, Hubice a Štvrtka na Ostrove. Veliteľ zásahu si už ráno vyžiadal k zásahu Kontrolné chemické laboratóriá Nitra.

Jednotka po príchode na miesto začala s meraním koncentrácií nebezpečných látok v ovzduší. Ranné merania v obci Zlaté Klasy nezistili únik nebezpečných látok do ovzdušia a jednotka sa presunula na ďalšie merania do obce Hubice. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy