Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na psychiatrickej klinike mi dokaličili syna, vraví žena
Zdielať na

Na psychiatrickej klinike mi dokaličili syna, vraví žena

PEZINOK / 35-ročný Miloš má po liečení na psychiatrickej klinike zlomenú chrbticu, navždy paralyzovaný nerv v pravej nohe a je po ťažkej operácii bedrového kĺbu. S umývaním mu nepomáhala zdravotná sestra, ale psychiatrický pacient. Vraj to bola len nešťastná náhoda.

Miloš ostal pripútaný k posteli

11. október 2008. Neďaleko miesta Frýdek-Mýstek dochádza k čelnej zrážke dvoch osobných áut. 50-ročná žena a jej manžel sú na mieste mŕtvi. Miloš zostáva v umelom spánku a bojuje o život. Následky sú vážne a neliečiteľné. 

Miloš mal ťažké poranenie hlavy a preto trpí množstvom psychiatrických diagnóz. Má halucinácie, záchvaty zlosti, aj úzkosti, k tomu sa pridala epilepsia a ďalšie zdravotné problémy. Bedrový kĺb mu museli nahradiť kovom, ale dnes už je pripútaný k posteli.

No nie je dôsledok autonehody, ale liečenia na psychiatrickej klinike v Pezinku. "Muž má ochrnutý nerv v nohe, čo mu spôsobila zlomenina chrbtice. Je to trvalé, neliečiteľné," hovorí hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Maťašovská.

Silný pád na zem mohol spustiť aj silný zápal náhradného kĺbu, ktorý mu z tela museli vyoperovať. Rodina je presvedčená, že za to nesú plnú zodpovednosť zamestnanci kliniky.

Potreboval asistenta, nedostal ho

Miloš je už päť rokov plne odkázaný na pomoc iných - aj pri bežných veciach ako je obyčajné sprchovanie. Na klinike to dobre vedeli. Napriek tomu mu žiadny profesionál nepomohol - ako "asistenta" s ním údajne poslali iného psychiatrického pacienta.

Primár mužského oddelenia sa nám k prípadu vyjadriť odmietol a akékoľvek stanovisko odmieta poskytnúť aj vedenie psychiatrickej kliniky. Vec je už v rukách Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy